İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İZTO tarafından her yıl verilen geleneksel ’İzmir Şehrine Katkı’ ödülünün bu yıl 2016 yılında Başbakan Binali Yıldırım’a verileceğini açıkladı.
1992 yılından bu yana İzmir’in ekonomi, kültür, sanat ve spor gibi alanlarda kişi ya da kuruluşlara İZTO tarafından verilen ’İzmir Şehrine Katkı’ ödülünün bu yıl İzmir Milletvekili olan Başbakan Binali Yıldırım’a verilmesi kararlaştırıldı. Başkan Ekrem Demirtaş, ödülün amacını anlatarak, "Bu ödül ile kentimize katkı koyan kişi ve kuruluşlara teşekkür ettiğimiz gibi, diğer kişi ve kurumları da motive etmeyi amaçlıyoruz" dedi. 2016 yılında Türkiye’nin yaşadığı ekonomik zorluklardan, İzmir’in de etkilendiğini belirten Demirtaş, hem Türkiye, hem de İzmir açısından geleceğe umutla bakmalarının en önemli nedenlerinin başında ise büyük projelerin devam etmesi olduğunu söyledi.
"Neyse ki büyük yatırımlar devam ediyor. İzmir-İstanbul Otoyolu, İzmir-Ankara Hızlı Tren, Körfez Geçişi, Çandarlı Limanı gibi altyapı yatırımları. Bunların devam etmesinde en büyük pay sahibi de kuşkusuz İzmir Milletvekili olan Başbakan sayın Binali Yıldırım” diyen Demirtaş, 2016 yılında 3. defa ’İzmir Şehrine Katkı’ ödülünün Başbakan Binali Yıldırım’a verilmesinin kararlaştırıldığını ifade ederek, ödülün İzmir’de düzenlenecek bir tören ile Yıldırım’a verileceğini bildirdi.