AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin, medyadaki kadın istismarına son verilmesi, kadının cinsel obje olarak kullanıldığı yayınlar ve kadına yönelik şiddeti özendirecek her türlü yayına son verilmesi gerektiğini belirtti.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisar Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonuna başvuran kadınlara gerekli desteği verildiklerini aktardı.

Kamuoyunda kadınlara yönelik şiddetin kınanması ve şiddeti önlemeye yönelik bir politika izlenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Kadınlara yönelik şiddet konusunda erkek farkındalığı yaratılmalıdır. Eğitim konusunda önlemler alınmalı, kadınların haklarını öğrenmeleri ve kullanmalarını sağlamaya yönelik eğitim çalışmaları yapılmalı gerekli analizler yapılmalı, acil başvuru yerleri belirtilmeli, danışma merkezleri, şiddete maruz kadına acil hizmet verebilecek ayrı merkezler kurulmalıdır. Medyadaki kadın istismarına son verilmelidir. Kadının cinsel obje olarak kullanıldığı yayınlar ve kadına yönelik şiddeti özendirecek her türlü yayına son verilmelidir. Konuyla ilgili mesleki örgütlerin eğitimleri sağlanmalıdır. Kadın Sığınma evleri açılarak ihtiyaç karşılanmalıdır. Kadına şiddetin olmadığı kadının ayrımcılığa ve istismara muhatap olmadığı bir ülke ve dünya diliyoruz."