Bitlis’in Ahlat ilçesinde, Kamu-Sen Bitlis Temsilciliği tarafından düzenlenen basın açıklaması ile ABD ve İsrail protesto edildi.

Ulu Cami avlusunda bir araya gelen Kamu-Sen üyeleri, ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Sağlık-Sen Bitlis Şube Başkanı Yüksel Koçak, ABD ve İsrail’in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini belirterek, siyonizm taşeronu Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarına dair açıklamalarının hadsiz ve hukuksuz bir açıklama olduğunu söyledi. Koçak, “Afganistan’dan Irak’a, Suriye’den Libya’ya, Yemen’den Mısır’a tüm Müslümanlara katliam yayan seri katil ABD’nin başkanları tarafından densizce Kudüs ile ilgili yaptığı açıklama kabul edilemezdir. Genelde bütün ilahi dinlerce, özelde de biz Müslümanlarca kutsiyetinde şüphe bulunmayan ve mukaddes evi bağrında bulunduran Kudüs, yıllardır siyonist katillerce işgal altında bulunuyor. Rabbimizin ayetleriyle övdüğü mübarek belde şu an siyonistlerin zulüm mekânı haline gelmiştir. Barış ve adaletin müjdesi, güzel ruhların beldesi, bütün dinlerin sinesi olan Kudüs sokakları, caddeleri şimdi kan ve gözyaşı ile yıkanmak istenmektedir” dedi.

Mescid-i Aksa’nın esaret zincirlerinden kurtulup özgürlüğe kavuşması ve gerçek sahiplerine iadesinin tüm Müslümanlar’ın hassasiyet göstermesi gereken bir konu olduğuna vurgu yapan Koçak, “Müslümanlar’ın ilk kıblesi ve kutsal mescitlerin üçüncüsü olan Mescid-i Aksa’yı bağrında barındıran Kudüs’e Selahaddin-i bir şuur ve bilinçle sahip çıkmalıyız. Hadsiz açıklamada bulunarak Kudüs’ü işgal edip İslam dünyasıyla oynamak isteyen siyonist ve emperyalistler unutmamalıdır ki Moğol istilasının nasıl üstesinden gelindiyse, 19’uncu Haçlı seferi nasıl boşa çıkarıldıysa bugün bu aşağılık girişimi de geldiği yere göndermesini çok iyi biliriz. Kudüs, Müslümanlar’ın ve İslam’ın başkentidir. Ötesi de kabul edilemez. Bu duygularla bir kez daha sözde Müslüman İslam ülkeleri ve bir takım İslam alimlerinin bu siyonist ve emperyalistlerle hareket etmesini ve ABD başkanını yapmış olduğu açıklamasından dolayı nefretle ve şiddetle kınıyoruz. Unutmasınlar ki herkesin bir hesabı vardır ama yüce Allah’ın da bir hesabı var” ifadelerini kullandı.

Sloganların atıldığı basın açıklaması, duaların okunması ile sona erdi. Basın açıklamasına Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların başkanları, MHP Ahlat İlçe Teşkilatı ve Ahlat Ülkü Ocakları üyeleri katıldı.