Ordu’nun Fatsa ilçesinde Kızılay Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğuları, ilçede en çok kan bağışında bulunan 34 kişiye bronz madalya takdim etti.

Kızılay Ordu Kan Bağışı Merkezi tarafından Fatsa’da gerçekleştirilen bağış çalışmaları sırasında 10 ünite ve üzerinde kan bağışında bulunan toplam 34 kişi madalya, plaket ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

Hiçbir karşılık beklemeksizin ihtiyacı olan insanların kullanımı amacıyla 10 ünite ve üzerinde kan bağışlayarak Türk Kızılayı’nın seçkin kan bağışçılarının arasına katılan 34 kişi, örnek davranışları nedeniyle Türk Kızılay Fatsa Şubesi’nce kan bağışçıları için hazırladığı bronz madalya ile onurlandırılmaya hak kazandı.

Düzenlenen madalya törenine Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, Fatsa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Ayaz, Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Işıl Aralan, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kızılay Derneği Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, “Hayat her zaman neşe, mutluluk ve sevinçle geçen aydınlık günleri vaat etmez. Aynı oranda acı keder ve gözyaşı barındırır içinde. İşte o noktada acil kan ihtiyacı olan o insanların umudu oldunuz. Hiç tanımadığınız insanları karşılık gözetmeksizin can verdiniz. Topluma örnek oldunuz. Bizlere destek verdiğinizi için siz değerli bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Kan vermek her zaman hayat kurtarır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından ilçe genelinde 10’dan fazla kan bağışında bulunan 34 gönüllüye ödülleri protokol tarafından verildi.