Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nın Yarı Final B Grubu müsabakaları Göreme’de yapıldı.

Göreme’de düzenlenen yarışmayı AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Mehmet ali Tanrıver, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer’in yanı sırada çok sayıda vatandaş takip etti.

30 sporcunun katıldığı Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası Yarı Final B Grubu müsabakalarında dereceye giren sporcular eylül ayında Ankara’da yapılacak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Geleneksel Spor Dalları Atlı Okçuluk Asbaşkanı Levent Talha Suluoğlu burada yaptığı açıklamada son dönemlerde televizyonlarda yayınlanan Diriliş ve benzer tarihi filmler sayesinde halkın geleneksel spor dallarına ilgisinin arttığını söyledi. Suluoğlu, "Türkiye Şampiyonası Atlı Okçuluk Yarı Final B Grubu’nun müsabakası için Kapadokya’dayız. Yaklaşık olarak 30 sporcu ile müsabakamızı yapıyoruz. Buradan finale katılacak olan arkadaşlar belirlenip doğu ve batı grubu birleştirilip Türkiye şampiyonası ve Türkiye finali ile sonlandırılacak. Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanımız Sayın Hakan Kazancı’nın destekleriyle özellikle turizm bölgelerinde geçtiğimiz hafta Pamukkale’de bu hafta Kapadokya’da müteakibinde başkentimiz Ankara’da şampiyonayı tamamlayıp sezonu kapatacağız. Geleneksel spor dallarına Diriliş ve buna benzer tarihi dizilerin ekranlarda olması da halkımızı daha fazla geleneksel spor dallarına yönlendiriyor" diye konuştu.