Karadağ’ın güneyinde yer alan Ulçin şehrine su temin eden altyapılar Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi.

Karadağ’ın güneyinde yer alan ve nüfusunun çoğunluğunu Müslüman Arnavutların oluşturduğu tarihi Ulçin şehrinde özellikle yaz aylarında temiz suya ulaşım konusunda yaşanan problemlerin giderilmesi için TİKA tarafından şehrin en önemli kuyu su kaynağının altyapısı yenilenerek bölge halkı temiz suya kavuşturuldu. Teslim töreninde konuşan Türkiye Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Türkiye’nin, TİKA eliyle Karadağ halkının ihtiyaç duyduğu her alanda iş birliğine hazır olduğunu vurgulayarak, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. TİKA Karadağ Koordinatörü Ahmet Altun ise, TİKA’nın Karadağ’da hayatın her alanına yönelik projeler gerçekleştirdiğini dile getirerek, proje kapsamında yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı Ulçin şehrinin önemli su şebeke hatlarından birisi olan Klezna kaynağındaki su sistemlerinin yenilenerek halkın özellikle yaz aylarında yaşadığı su probleminin ortadan kaldırıldığını kaydetti.

Ulçin Belediye Başkanı Nazif Cungu de, Ulçin şehrinde yaz döneminde özellikle su tüketimi hacminin iki üç kat daha arttığını ve TİKA’nın 40 yıldır hiç bakımı yapılmayan ve sık sık arıza veren Klezna kaynağındaki su altyapısının yenileyerek şehrin su sistemine büyük katkılar sağladığını belirtti. TİKA’nın Ulçin şehrinde gerçekleştirdiği projelerden ötürü memnuniyetini ifade eden Cungu, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.