İZMİR (AA) - Karşıyaka'da belediye ile Ege Üniversitesi (EÜ) arasındaki protokol kapsamında ilçeye yapılmasına karar verilen yükseköğrenim binası ve spor kompleksinin temeli atıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yan tarafına yapılacak binanın temel atma töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, bina ile ilçede eğitimle ilgili bir orman kurmak için başlangıç yaptıklarını belirtti.

Üniversite olarak toplumsal sorumluluklarını önemsediklerini kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, "Birikimi, varlığı paylaşıma açan bağışçılarımızla da onur duyuyoruz. Kısa zaman sonra dilerim bu eğitim yuvasının açılışını da birlikte gerçekleştiririz. Biz Karşıyaka’daki fakülte sayımızı artırmak istiyoruz. Umarım bağışçılarımız ve yerel yönetimimizle bunu da başaracağız" ifadelerini kullandı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, bir üniversite kenti olma yolunda ilk adımın atıldığını belirtti.

Üniversite için imzalanan protokole göre, Ayşe Necla Karadavut tarafından bağışlanan Anadolu Caddesi üzerindeki araziye, aile tarafından yükseköğrenim binası ve spor kompleksi inşa edilecek. Ege Üniversitesi burada Sağlık Bilimleri Fakültesi ve buna bağlı meslek yüksekokulu ile sağlık polikliniği ve diş polikliniği kuracak. Spor kompleksi ise Karşıyaka Belediyesi'ne tahsis edilecek, belediye ve üniversite tarafından ortaklaşa kullanılacak. Spor kompleksi ve üniversite binasına, "Suat Cemile Balcıoğlu" ismi verilecek. İnşaat 18 ayda tamamlanacak.