Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde belediyeye ait boş alanları inceleyen Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Kayapınar Belediyesinde yapılaşmanın bittiği alanlarda kalan boş alanların halkın faydalanabileceği parklar yapılmasını istedi. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait serayı da gezen Başkan Vekili Dr. Balcı, çiçek üretim sayısının 1 milyona çıkarılmasını istedi. Kayapınar’da kapalı pazar alanları da yapılacağı belirtildi.

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Kayapınar Belediyesi birim müdürleri ile ilçe sınırları içerisindeki boş alanları gezdi. Belediyeye ait boş arazileri tek tek gezerek, ilgili birim müdürlerinden bilgi alan Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, buralarda doğal parkların yanı sıra gençler ve çocuklar için spor komplekslerinin yapılmasının talimatını verdi. Park Bahçeler, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğüne ait makine ikmal şube müdürlüğünü de ziyaret eden Kaymakam ve Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçe Müdürlüğünün araç parkı ile atölyelerini gezdi. Araç parkı ve atölyeler hakkında bilgi alan Dr. Balcı, daha sonra seraya geçti. 16 dönüm arazi üzerine kurulu, 300 bin kök çiçek üreten serada incelemelerde bulunan Dr. Balcı, ekilen çiçekler ve seranın genel durumu hakkında bilgi aldı.

Çiçek üretimi 1 milyona çıkarılacak

Başkan Vekili Dr. Balcı, 16 dönümlük seranın 30 dönüme çıkarılmasını, 300 bin olan kök çiçek üretimini bir milyon köke çıkarılması ve 10 bin ağaç yetiştirilmesi talimatını verdi. Dr. Balcı, kapalı bir dönümlük sera alanında tadilat yapılmasını da istedi. Başkan Vekili Dr. Balcı, ayrıca Makine İkmal Müdürlüğünün düzene girmesi için bir an önce çalışmalarının yapılmasını istedi.

Başkan Vekili Dr. Balcı, Kayapınar’da yapılaşmanın bittiği alanlarda kalan yeşil alanlara halkın faydalanabileceği, çocukların aileleriyle zaman geçireceği doğal parkların yanı sıra, gençler ve çocuklar için spor kompleksi yapılmasını istedi. Başkan Dr. Balcı, önümüzdeki yıl içerisinde yeni parkların yapılması için Park ve Bahçeler Müdürlüğüne talimat verdi.

Başkan Vekili Dr. Balcı, boş alanları inceledikten sonra Kayapınar ilçesinde büyük ihtiyaç olan açık pazar alanlarının kapalı pazar alanlarına dönüştürülmesini istedi. Balcı, belediye olarak her mahallede bir pazarın yapılması planladıklarını söyledi.