Mağduriyeti giderilen başvurucular, bu yılın ilk 9 ayında bin 314 adet dostane çözüm kararı veren Kamu Denetçiliği Kurumuna (KDK) memnuniyetlerini gönderdikleri mektuplarla iletiyor.

Kamu Denetçiliği Kurumuna 2016’nın ilk 9 ayında 3 bin 644, 2017 yılının ilk 9 ayında ise 11 bin 833 şikayet başvurusu gelerek, başvurularda yüzde 224 oranında artış oldu. Vatandaşlar en çok e-başvuru, posta ve kuruma gelerek başvuruda bulundu. KDK’ya en fazla eğitim-öğretim, gençlik ve spor, kamu personel rejimi ve çalışma ve sosyal güvenlik konuları şikayet edildi. 2017 yılının ilk 9 ayında bin 314 adet dostane çözüm kararı veren Kamu Denetçiliği Kurumuna mağduriyeti giderilen başvurucular memnuniyetlerini iletmek amacıyla teşekkür mektupları gönderiyor.

"Bir yılımı ben ve ben gibi diğer arkadaşlarım geri kazandık"

Mağdurlardan sınava girip tıp fakültesini kazanan başvurucu, teşekkür mektubunda, “Bir yılımın boşa gittiği düşüncesiyle boğuşurken hocalarımın tavsiyesiyle KDK’ya başvurduk. KDK Başkanı Şeref Malkoç ve kurumun diğer çalışanlarının çabalarıyla ÖSYM sınav parasını yatırmamız için ek bir gün daha verdi. Bu sayede sınava tekrardan girme şansını ve bir yılımı ben ve ben gibi diğer arkadaşlarım geri kazandık. Şu anda İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencisiyim. Bana bu şansı veren öncelikle KDK Başkanı Sayın Şeref Malkoç’a, diğer KDK çalışanlarına, ÖSYM’ye, bu yolda bana destek veren hocalarıma ve aileme sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.