KÜTAHYA (AA) - Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED), restore edilen tarihi binaya taşındı.

Tarihi Dönenler Camisi yerleşkesi içerisinden bulunan ve daha önce imarathane olarak kullanılan KİHMED'in yeni binasının açılış töreni Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. 

Törene katılan Vali Şerif Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, ecdadın yapmış olduğu bir eseri tekrar aslına uygun bir şekilde hizmete sunmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Türkiye’nin hemen her yerinde fiziki olarak özellikle son on yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü vasıtasıyla tarihi yapıların restore edildiğini, gönül coğrafyasında da birçok eserin restore edilerek ayağa kaldırıldığını bildiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün içinde bulunduğumuz bu mekanla ilgili de uzun zaman restorasyon çalışması yapıldı. Çalışmaların ardından buranın ne olarak kullanılacağı ile ilgili istişareler yaptık.  Her şeyin aslına uygun olarak kullanılması gerekiyor. Özellikle vakıf eserlerde aslına uygun kullanılması çok önemli. Burası, ilimle, irfanla, dine hizmetle ilgilenen hangi kurum veya kuruluş varsa, herkesin müştereken kullanabileceği bir mekandır. Bu devlete, bu millete, Allah ve peygambere hizmet eden herkes burayı kullanabilir."

Dernek Başkanı Mustafa Önsay da KİHMED'in yeni binasında güzel ve hayırlı işlerin yapılacağını ifade ederek, "Bu bina, 1980 darbesinden önce Milli Türk Talebe Birliğinin binasıydı. Darbe sonrası burası kapatıldı. Burada, o yıllarda öğrenciler kalıyor, eğitim alıyorlardı. Darbeyle birlikte buraya el konuldu. Bugün sayın valimizin teşvikleriyle aslına rücu eden bir binadayız. Bu süreçte gerek imam hatip ortaokullarının yeniden açılması, başörtüsü sorununun çözülmesi ve bu binanın aslına dönmesi gibi birçok konu çok önemliydi. Tüm bunlar için rabbimize hamd ediyoruz" diye konuştu.

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Halit Bekiroğlu ise açılışı yapılan dernek binasında güzel  ve hayırlı hizmetler yapılacağına inandığını belirtti.

Daha sonra İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün yaptığı duanın ardından yeni dernek binasının açılışı yapıldı.