KKTC Birleşik Taksiciler Birliği, başkent Lefkoşa’da KKTC meclisi önünde bir eylem düzenledi.

KKTC’nin başkenti Lefkoşa’da KKTC Meclisi önünde toplanan Birleşik Taksiciler Birliği, taksicilere yönelik yeni önlemleri protesto etti. Ticari ve turistik taksi (T) izinlerinin durdurulmasını isteyen taksiciler, bir takım yasal düzenlemeler yapılması ve aktif denetim talebinde bulundu. Girne Taksiciler Birliği, Çatalköy Taksiciler Birliği, Lefkoşa Taksiciler Birliği ve Ercan Havaalanı Taksiciler Birliği ve Bafra Taksiciler Birliği’nin düzenlediği eyleme bazı muhalefet milletvekillerinin yanı sıra, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Başkan Yardımcısı Bertan Zaroğlu ve Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) adına Arif Salih Kırdağ da destek verdi.

KKTC polisinin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemde “Hakkımızı Koruyamıyorsan İstifa Et”, “Ekmeğimize Dokunma Kemal Dürüst”, “Asfaltı Mandıraya Değil, Dağ Yoluna Dök” pankartları açıldı. Slogan atan taksiciler klakson ve havalı borularla hükümeti protesto etti.

KKTC Taksiciler Birliği Başkanı Murat Karalar, hükümetin konuya ilgisiz ve duyarsız kalmasını eleştirerek, İzin Kurulu Başkanı’nın 4 yıldan beri görevde olmasına rağmen, kendi görevinin ne olduğunu bilmediğini savundu. İzin Kurulu Başkanı’nın bazı taksicileri yanına alıp İstanbul’a “elektrikli araba getirmeye” gitmesine de tepki gösteren Karalar, “Kendileri bizim ekmeğimizi alıp başkalarına verdi. Şimdi bunu geri alsın yeniden bize versin. Ayrıca hangi kıstaslara göre T izni verildiğini de bizlere açıklasın” şeklinde konuştu.