ANTALYA (AA) - Konyaaltı Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Çakırlar Mahallesi Sosyete Pazarı'nda meydana gelen yangında zarar gören işletmelere yardım eli uzattı. 

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 27 Ağustos'ta Çakırlar Mahallesi Sosyete Pazarı'nda çıkan yangın yerini teknik ekibiyle ziyaret etmiş, iş yerleri zarar gören ailelere destek sözü vermişti. Başkan Böcek'in öncülüğünde bu iş yerleri için yapılacak yardımlar, Konyaaltı Belediyesi Meclisi'nin gündemine alındı.

Konyaaltı Belediyesi Başkan Vekili Cansel Çevikol başkanlığında toplanan Konyaaltı Belediyesi Meclisi, yangında zarar gören 5 işletmeye ayni yardım yapılması ve miktarının belirlenmesi konusunda, Başkan Böcek'e oy birliğiyle tam yetki verdi. 

Hanımeli, Altın Portakal, Durmazlar, Gültaze ve Bayıkoğlu adlı işletmelerin tamamen kullanılamaz hale gelmesi sonucu, işletme sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesine dönük alınan ilk tedbirler ise şöyle:

"28 Ağustos 2015'ten itibaren, tekrar faaliyete geçecekleri süreye kadar kiraların tahakkuk ve tahsilatının yapılmaması. Bu gözleme ünitelerinin geçmiş döneme ait kira borçlarına faiz işletilmemesi, gecikmiş borçlarının bir yıl süreyle ötelenmesi."