Konyaaltı Belediyesi Kent Gönüllüleri Projesi kapsamında Psikolog-Psikoterapist Demet Balcı’nın anlatımıyla Çocuklarda ve Gençlerde Şiddet konulu seminer düzenlendi.

Gönüllülük esasına dayalı olarak farklı mesleki alanlarda uzman kişiler, Konyaaltı’nda vatandaşı bilgilendirmeye devam ediyor. Konyaaltı Belediyesi, Kent Gönüllüleri Projesi kapsamında düzenlediği seminer ile günümüzün belki de en büyük sorunlarından birine ışık tuttu. Psikolog-Psikoterapist Demet Balcı, Kent Gönüllüleri Projesi kapsamında Çocuklarda ve Gençlerde Şiddet konulu seminer düzenledi.

Konyaaltı Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi’nde (KOSHİM) düzenlenen seminere çok sayıda vatandaş katıldı. “Şiddet, gençlerin ruh durumlarının iyi olmadığı, değerlerini kazanamadıkları, geleceklerinden kuşkuya düştükleri koşullarda tırmanır” diyen Demet balcı, hayat şartları ve yetişkinlerden alınan olumsuz mesajların gençlerde riskli davranışları tetiklediğini söyledi. Demet Balcı, “Ülkemizde, şiddeti özendirici tutumların yöneticilerden televizyon kahramanlarına kadar uzanan bir kesimde görülmesi, en çok gençleri etkilemektedir. Şiddetin bir iletişim ve sorun çözme aracı olarak yaygınlaşması kadar, sıradanlaşması ve kabullenilmesi düşündürücüdür. Şiddet toplumun her katmanında kendini gösterse de, toplumun en kırılgan, en kolay etkilenebilir kesimlerini oluşturan çocuklar, ergenler ve gençler üzerinde düzeltilemez etkiler yaratmaktadır” diye konuştu.