Makina Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi ve SES3000 CNC firması işbirliğiyle SolidWorks Verimlilik ve İnovasyon semineri düzenlendi.

Birçok üye ve ilgilinin katılımı ile gerçekleştirilen seminerde konuşan MMO Konya Şube Başkanı Ö. Erdoğan Duransoy, “Gelişmiş ülkelerin gücü ilim ve teknolojide göstermiş oldukları başarılara bağlıdır. Bu ülkelerin gelişmişliğini incelediğimizde sanayicisinin ileri teknolojiyi kullandığını görmekteyiz. Bu gerçekten hareketle; Konya için yapabileceğimiz en güzel iş, sanayimizde teknolojiyi geliştirmek ve geliştirmiş olduğumuz teknolojiyi imalat sektörüne sokmak, ülkemiz insanının ihtiyacı olan teknolojiyi ithal etmek yerine kendi öz kaynaklarımızla üretmektir. Yüksek teknolojinin kullanıldığı günümüzde daha da gelişmemiz, ileriye dönük sağlam adımlar atabilmemiz, sanayici ve mühendis kadrolarımız arasındaki sıkı bağın kurulması ile mümkün olacaktır. Sanayiimizin daha da gelişebilmesi ve kendini yenileyebilmesi için AR-GE, ÜR-GE ve İNOVASYON çalışmalarına da ihtiyaç vardır. Bilim adamı-mühendis-sanayici işbirliği çerçevesinde yapılan bu çalışmaların artırılması gerekmektedir. İleri teknoloji ve bilimsel çalışmalar sayesinde Ülkemiz kalkınacak, gelişmiş ülkeler arasında en üst sıralarda kendine yer bulacaktır” dedi.

SES3000 CNC Genel Müdürü Erdal Gamsız da, yaptığı sunumda Endüstri 4.0 hakkında ve SES3000 Firmasının Endüstri 4.0 uygulaması ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gamsız, SolidWorks Verimlilik ve İnovasyon başlığında sektörde karşılaşılan problemlere yönelik çözüm metotlarını katılımcılara aktardı.

SolidWorks Türkiye ve Yunanistan Müdürü Refik Demirci de seminerde, “Cad Kavramını Yeniden Tanımlıyoruz” adlı sunum gerçekleştirdi. Bu sunumda; SolidWorks’ün tarihçesi ile İnovatif düşüncelerden bahsedildi, İnovasyon ve verimliliğe dair SoliWorks’ün en önde ürünleri olan Enterprıse Pdm ve Simulation davetlilere tanıtıldı. Program kapsamında Çelikel Tarım firması Ar-Ge Müdürü Gökhan Kan ve Akkaya Isı Makinaları Firması yetkilisi Fatih Demir yaptığı söyleşi ile sektörle ilgili tecrübelerini katılımcılara aktardı.

Program davetlilerin sorularının yanıtlanması ile son buldu.