Kosova’nın başkenti Priştine’de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Türk Kültür Merkezi’nde Türkçe öğrenen kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi.

Kosova’nın başkenti Priştine’de Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Türk Kültür Merkezi’nde Türkçe öğrenen kursiyerlere yönelik sertifika töreni düzenlendi. Törende C1, A2 ve A1 seviyelerini başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika törenine Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, Kosova ile Türkiye’nin bu ülkedeki kurum ile kuruluş temsilcileri katıldı. Kültür sanat faaliyetlerinin yanında Türkçe kursları da düzenleyen Priştine Yunus Emre Enstitüsü’nde84 Kosovalı kursiyere sertifika dağıtıldı. Türkçe kursları başarıyla tamamlamanın heyecanını yaşayan kursiyelere sertifikalar, Büyükelçi Kıvılcım Kılıç ile Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker tarafından verildi.

Türkiye’ nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, kursiyelerin kendi aralarında bu kurslar veslesiyle ve Türkçeyi öğrenmek sevgisi ve edasıyla da çok güzel dostluk kurduklarına vurgu yaparak, bu dostluğu daima muhafaza etmeleri tavisyesinde bulundu. Büyükelçi Kılıç, “Bu dostluk vesilesiyle sizler, bu güzel ülke Kosova’da, çok etnikli, çok kültürlü olan Kosova’da Türkçeyi zaten ana dili olarak kullanan Türk toplumuyla olan bağlarınızı bir nevi güçlendiriyorsunuz. Türkçemize duyduğunuz bu sevgi bu ülkenin barış kültürüne de hizmet edecektir, katkı sağlayacaktır. Çünkü bu ülke değerlidir, biz de Kosova’yı çok değerli bir ülke olan Kosova’yı ve Kosovalı dostlarımzın müreffe bir geleceğe sahip olmalarını çok önemsiyoruz. Ve bu barış kültürünün geliştirilmesi yönündeki tüm katkı ve çabalara da destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, Yunus Emre Enstitüsü’nün dünya genelinde 61 bir ayrı ülkede 55’i Türk Kültür Merkezi olmak üzere 139 irtibat noktasıyla faaliyet gösterdiğini kaydetti. Kosova’da 3 Türk Kültür Merkeziyle çok yönlü faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Enstitülerinin Türkçe kursları ve kültür sanat faaliyetlerine yönelik birbiriyle de işbirliği yaptıklarını hatırlatan Mehmet Ülker, “Biz bu sene Yunus Emre Enstitüsü ailesi olarak Kosova genelindeki Türkçe kursiyerlerimizin sayısını yüzde 48.5 artırdık. Talep çok fazla, yılda 700 civarında bir sayıya ulaştık” dedi.

2011 yılından beri bin 488 kursiyerin Türkçe kursları tamamladıklarını kaydeden Ülker, bugün 84 kursiyerin sertifika almayı hak kazandığını belirtti.

Sertifika töreni çerçevesinde, kursiyerler, bağlama ve Kosova’da “çiftelli” olarak bilinen halk enstrümanlarından Çanakkale türküsünü seslendirdiler. Hatıra fotoğrafı ardından Priştine Yunus Emre Enstitüsü avlusunda hatıra ağacı dikildi.