Küçükçekmece Belediyesi Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı’nda stant açtı.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımıyla yapıldı.

Fuarın açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mevlüt Uysal, geçmişte belediyecilik denildiğinde cadde, yol ve kaldırımların düşünüldüğünü, onlarla ilgili çalışmaların belediyecilik faaliyeti olarak görüldüğünün belirterek, "Ama devamında gördük ki kültür ve eğitim de belediyecilik adına olması ve yapılması gereken bir iştir" dedi. Uysal, Marmara Belediyeler Birliği olarak ilk defa bir kitap ve kültür fuarına gerçekleştirdiklerini söyledi.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal standı ziyaret etti

Konuşmaların ardından fuara katılan belediyelerin başkanları toplu olarak Kitap ve Kültür Fuarı’nın kurdelesini birlikte kesti. Kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Küçükçekmece Belediyesi de fuarda stant açtı. İBB Başkanı Mevlüt Uysal Küçükçekmece Belediyesi’nin standını, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu eşliğinde gezdi. Küçükçekmece Belediyesi tarafından kitap haline getirilen yayınların sergilendiği standa vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Fuarda; 26 kurum, 26 özel yayınevinin stantları bulunuyor. Fuarda ayrıca "Geçmişten Günümüze Yerel Yönetim Yayınları", "Siyah Beyaz İstanbul" ile "Kitap ve İnsan" konulu sergiler de yer alıyor.