Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; duyarlı vatandaşlar kök hücreye ihtiyacı olan milli dansçı Kaan Özelçam ve lösemi hastalarına umut olabilmek için kan bağışı kuyruğuna girdi.

Türk Kızılayı Balıkesir Kan Merkezi tarafından ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanında 4 araçta toplanılan kan örnekleri ve kan bağışlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Saat 11.00’den akşam saat 18.00’e kadar süren çalışmada; Ayvalık Belediyesi personelinin yanı sıra mahalle muhtarları, din görevlileri, öğretmenler, özel sektör çalışanlarının da katıldığı kan bağışında; 52 kişiden kan, yaklaşık 89 kişiden kök hücre alındığı öğrenildi.

Yapılan kan bağışı kampanyasına vatandaşların yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Türk Kızılayı Ayvalık Şube Başkanı Hamdi Atay, toplanan kan ve kök hücrelerin kök hücre bankasına gönderileceğini söyledi.

Aldıkları numunelerle eşleşmeler oldukça hastalara nakillerin yapılacağını anlatan Başkan Atay, “Bu kan ve kök hücreleri hem Ayvalık’taki hastamız hem de Türkiye genelindeki lösemi hastalarımız için değerlendireceğiz” dedi.

Kan bağışının Türkiye genelinde klasik olduğunu ancak kök hücre bağışlarının ülkemizde yeni yeni başladığını hatırlatan Hamdi Atay, “Artık yurt dışına bağımlı olmadan daha önce bizim ilik nakli olarak bildiğimiz çalışmanın ülkemizde de yapılması lösemi hastalarımız için çok önemli. Türkiyemiz açısında önemli bir değer ifade ediyor” diye konuştu.

Kök hücre ve kan bağışında bulunan bağışçılardan Özgür Kahraman da, “Kendimi çok rajatlamış olarak hissediyorum. Üzerime düşen görevi yapmış hissediyorum. Herkesin de bu bağışları yapması için ellerinden gelen tüm gayretleri göstermesini temenni ediyorum” diye konuştu.