İZMİR (AA) - Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde kemik iliği nakli bekleyen lösemi hastası 26 yaşındaki öğretmen Ali Aktuğ'u, ayrı düştüğü öğrencileri 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde unutmadı. 

İstanbul Çengelköy Mesleki ve Teknik Lisesinde görev yapan rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni Aktuğ, ağustos ayında lösemi hastası olduğunu öğrendi ve tedavi için EÜ Tıp Fakültesi Hastanesine yattı. 

Hastanede 3 aydır kemoterapi gören ve kök hücre nakli bekleyen Ali Aktuğ, bu süre içinde çok sevdiği öğrencilerinden ve arkadaşlarından da mecburen ayrı kaldı. 

Arkadaşlarının sosyal medyada başlattığı bağış kampanyaları çerçevesinde Aktuğ'a uygun kemik iliği arayışı sürerken, onlarca öğrencisi de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerini yalnız bırakmadı. 

Çengelköy Mesleki ve Teknik Lisesinin öğrencileri, öğretmenlerine çok sayıda anlamlı mesajın yanı sıra bir araya gelerek, "Ali öğretmenim, Öğretmenler Gününüz kutlu olsun" diyerek sevgilerini haykırdıkları bir video yolladı. 

- Arkadaşları hep yanında

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan ailesi Ali Aktuğ'un yanında refakatçi olarak kalsa da arkadaşları da hasta öğretmene destek vermeyi bırakmıyor. 

Sağlık durumu nedeniyle ailesi dışında kimseyle görüşemeyen Aktuğ'un arkadaşlarından avukat Ekin Mungan, şunları anlattı:

"Sosyal medyadaki çağrımızla insanları gönüllü kök hücre bağışçısı yapmaya çalışıyoruz. 120'den fazla kişi bu kapsamda gönüllü bağışçı oldu. Bu aslında çok zor bir şey değil. Amacımız farkındalık yaratmak, çünkü bizim için çok zahmetli olmayan bir iş hayat kurtarabilir."

Mungan, kampanyalarının sadece Ali öğretmen için değil, diğer hastalar için de faydalı olabileceğini ve çok sayıda hastanın nakil beklediğini anımsattı.

Ali Aktuğ'un öğrencilerini çok sevdiğini ve onlara faydalı olmak istediğini anlatan Ekin Mungan, şöyle konuştu:

"Ali, öğrencilerine çok faydalı olmak isterdi. Öğrencileri de onun hep yanındaydı. Bugün de öğrencileri geçmiş olsun dileklerini iletiyorlar. Bir an önce işinin başına dönmesini istiyorlar. Onun da hayali tekrar görevine başlamak ve öğrencilerine yeniden kavuşmak. Biz de herkesi bu konuda en yakın Kızılay merkezine gidip, 3 tüp kan bağışlayarak gönüllü bağışçı olmaya çağırıyoruz. Belki de bir öğretmeni öğrencilerine kavuşturabilirsiniz."