Mersin’in Silifke ilçesinde, Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan mahkumlar tarafından üretilen pirinçler satışa sunuldu.

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı önderliğinde Açık Ceza İnfaz Kurumunca ziraat faaliyetleri kapsamında çeltik üretimi yapılarak, özel olarak paketlenen 14 ton pirincin bir kısmı adliye binası içerisindeki satış mağazasında satışa sunuldu. Kilosu 4 liradan satılan pirinçler, Türkiye genelindeki ceza tevkif evlerindeki satış mağazalarında da satışa sunulacak. Satış mağazasında ise Türkiye genelindeki farklı cezaevlerinden gelen giyim, süs eşyaları, yüzük, kolye, künye, terlik, ayakkabı gibi çeşitli eşyaların satışı da yapılıyor. Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, cezaevi müdürü Ahmet Ünal Arıca ile birlikte satış mağazasında basın mensuplarına bilgi verdi.

Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü, satış mağazasında yapılan tanıtımın ardından yaptığı açıklamada, “Cezaevindeki hükümlülerin rehabilitasyonu ve dışarı çıktıklarında nitelikli iş gücüne sahip olmaları kapsamında bu tarz faaliyetleri önemsiyoruz. Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumunu, Tarım Açık infaz Kurumu haline getirme noktasında ilk ürün olan pirinç ekimini gerçekleştirip, hasat edildi ve paketler halinde satışa sunuldu. Şu an tüm Türkiye genelinde ceza tevkif evlerindeki satış mağazalarında satışa arz edeceğiz. Dolayısıyla bu aynı zamanda Silifke’nin tanıtımı açısından önemli. Biz sadece pirinçle değil, Sökün Mahallesi’nde bize tahsis edilen yaklaşık 77 dönüm yerin 6 dönümünde muz serası faaliyetine başlayacağız. AR-GE çalışmaları neticelendi, onay alındı. Bundan sonraki hedefimiz Niğde’deki Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu seviyesine gelmek. Bu bir başlangıç. Silifke için hayırlı olsun” dedi.

Bundan sonra üretimin daha da artacağını belirten Köklü, “Bu yıl 14 ton pirinci paketledik. Bundan sonraki yıllarda kapasitede daha da artırılacaktır. Bir yandan Açık Ceza İnfaz Kurumunda cezalarını çeken mahkumlar istihdam edilirken, bir yandan da ülke ekonomisine katkı sunmuş oluyoruz” diye konuştu.