Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan organizasyonla Niğde’ye giden 350 kişilik heyet, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti. Malatya’dan gelen heyetle bir araya gelen şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir, yaptığı konuşmada “Türkiye’ye hakkımız helal olsun” dedi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan organizasyonla ‘001 Sefer Sayılı Halisdemir’ adı verilen özel trenle Niğde’ye giden 350 kişilik kafilede yer alan vatandaşlar, 15 Temmuz darbe kalkışmasının önlenmesi sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’i kabri başında anarken, dualar okuyup rahmetle yad ettiler. Anma ziyareti sırasında duygusal anlar oluştu. Şehit Ömer Halisdemir’in Niğde Bor ilçesindeki kabrine gerçekleşen ziyarette kafile başkanlığını yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, Niğde’deki manevi atmosferden derinden etkilendiklerini ifade ederek, Şehit Ömer Halisdemir başta olmak üzere vatan topraklarının korunması sırasında şehitlik şerbeti içen tüm kahramanları rahmetle andıklarını söyledi. Niğde’deki anma ziyaretinin her açıdan anlam yüklü olduğunu, duygusal atmosferin had safhaya ulaştığını sözlerine ekleyen Şahin, “Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla gerçekleşen anma ziyareti için TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü ile 350 kişiden oluşan kafilemizle Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesine gittik. 15 Temmuz darbe kalkışmasının başarısızlıkla sonuçlanması için canını feda eden kahramanımız Ömer Halisdemir’in kabri başında dua ederek onun şahsında tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Albayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması adına şehitlik şerbeti içen onurumuz, gururumuz Ömer Halisdemir’in şahsında vatan topraklarının özgürlüğü ve hürriyeti için canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla, rahmetle andık. Her açıdan anlamlı, farklı anlamlar içeren, duygusal bir atmosferin oluştuğu ziyaretimiz sırasında oradaki manevi atmosferi tüm ziyaretçilerimizle birlikte derinden yaşadık” ifadelerini kullandı.

Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile de bir araya geldiklerini ifade eden Şahin, “Ülkemize yapılacak saldırı ve kalkışmada verilecek cevabın en güzel örneğini göstererek canını feda eden Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in bizi mezarlıkta karşılaması sırasında gözyaşlarımıza hakim olamadık. Tüm şehit anne ve babaları gibi vakur, sabırlı ve metanetli bir duruş sergileyen Hasan Hüseyin Halisdemir’in ellerinden öperek, hem oğlu, hem de eşi için başsağlığı dileklerimizi sunduk, kendisi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti bizlerle paylaştı, teşekkür etti. Malatya’dan sevgi ve saygılarımızı kendisine ilettik. Şehidimiz Halisdemir geçen yıl gerçekleşen darbe kalkışmasının seyrini değiştirip yeniden tarih yazılmasını sağladı. İnsanlık tarihinde önemli günler, aylar, haftalar ile kırılma noktaları vardır. Türkiye içinde kırılma noktalarından bir tanesi 15 Temmuz hain darbe kalkışmasıydı, o gece şehidimiz Ömer Halisdemir şanlı tarihimize geçmiştir” şeklinde konuştu.

Ömer Halisdemir gibi kahraman bir evladın dünyaya geldiği Niğde’nin Bor ilçesinin her karesinde Ömer Halisdemir’le ilgili bir eserin olduğunu hatırlatan Şahin, “Ömer Halisdemir’in adını yaşatmak, onun ruhu ve anlayışını gelecek nesillere aktarmak adına Niğde’nin Bor İlçesinin her tarafında kahramanımızı hatırlatan parklar ve kültür merkezlerini yakından inceledik. Ömer Halisdemir adına yaptırılan Kültür Merkezinde kahraman şehidimizin şehit olduğu sırada üzerindeki elbisesi, silahı, şapkası ve botlarından oluşan eşyaları, fotoğrafları, 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında çekilen tarihi fotoğraflar ve gazete küpürlerinin etkileyici bir şekilde sunulduğuna şahit olduk. Sergilenen eşyaları ve fotoğrafları incelerken hepimizin gönül dünyasında farklı duygular uyandı, etkilendik, bazı ziyaretçilerimiz gözyaşlarına hakim olamadı. Ziyarete katılanlar misafirlerimiz de sergilenen eşyaları ve diğer figürleri yakından incelediler ve bilgi sahibi oldular. Kültür Merkezinin yanı sıra Ömer Halisdemir adına yaptırılan park alanı ise her yönüyle etkileyici ve güzel bir şekilde dekore edilmiş, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Malatya’dan götürdükleri kayısı fidanını şehitliğe diktiklerini dile getiren Şahin, “Ömer Halisdemir başta olmak üzere diğer şehitlerimizin kabirlerinin bulunduğu şehitlik alanına Malatya’dan götürdüğümüz kayısı fidanını diktik, dualar ettik. Ömer Halisdemir’in babası ve yakınları da bu nazik ziyaretten dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ile bu ziyaretin gerçekleşmesinde katkı sunan bütün kurumlara ve 350 kişilik kafilede yer alan bütün misafirlerimize teşekkürlerini ilettiler” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir ise, 350 kişiyi anma ziyaretine getiren Yeşilyurt Belediyesine teşekkürlerini sunarken, “Gençler hep benimle birliktedir, onlarla gurur duyuyorum. Türkiye’nin çok farklı yerlerine gittik, herkes bizi bağrına bastı teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi her zaman sahiplenen ve gittiğimiz yerlerde bize dua eden bütün vatandaşlarımız bizim canımız ciğerimizdir, herkese saygılarımı sunuyorum. Türkiye’ye hakkımız helal olsun” ifadelerini kullandı.

Niğde’ye gerçekleşen anma ziyaretine katılan vatandaşlar da, hassas ve duyarlı hizmetlerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat başta olmak üzere katkı sunan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sunarak, ziyaretten çok etkilendiklerini belirttiler.