Muş’un Malazgirt ilçesinde düzenlenen törenle pancar alım kampanyasının startı verildi.

Pancar alım tesislerinde düzenlenen törende konuşan Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, tüm pancar üreticilerinin hayırlı ve bereketli bir yıl geçirmelerini temenni etti. Kaymakam Kırlı, “Çok şükür ilçemizde yükselen huzur ve refah ortamı çiftçimize ve pancar üreticilerimize de yansımıştır. İlçemizde pancar üretimi yapan çiftçilerimiz için bu yıl çok huzurlu ve verimli geçmiştir. Bu da bizleri hayli mutlu ediyor. İlçemiz şeker pancarı üretiminde önemli bir yerdir” dedi.

Çiftçilere uyarılarda da bulunan Kırlı, “Traktörleriniz arkasında mutlaka reflektör bulundurun. Gece yollarda hareket ederken ardınızdan gelen araçlar sizleri fark edebilsinler. Traktör römorklarının arkasına takacağınız bir reflektör, kaç tane olası kazayı önlemeyecektir. Bakıyoruz bir traktörün arkasında beş römork, bu böyle olmaz. Bu römorkları fark etmeyen sürücüler sizleri solamaya çalışıyorken çok büyük tehlikeler atlatabiliyor. Traktörlerinizin arkasında kesinlikle iki tane römorktan fazla takmayın. Hem sizler tehlike atlamayın, hem de karşınızdaki sürücü bir tehlike atlatmasın. 35’inci pancar alım dönemi tüm Malazgirtli kardeşlerimize bereket getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Malazgirt Bölge Pancar Şefi Fadıl Kankılıç ise, bu yıl içerisinde 65 bin ton pancar alımı yapacaklarını belirtti. Kankılıç, "Malazgirt bölgesinde 12 köyde 668 çiftçi ailesi ile 73 bin ton şeker pancarı üretim sözleşmesi imzalanmıştır. Çok şükür bu bugüne kadar herhangi bir hasarımız, hastalık ve haşere tahribatımız olmamıştır. 15 bin 200 dekar sahamız olduğu gibi hasat dönemine yetişmiştir. 2017 yılı içinde beklediğimiz mahsul firesi düşürmüş ve bedeli ödenecek 65 bin ton pancar alımı yapılacağı tahmin edilmektedir. 11 bin ton şeker üretimi hedeflemekteyiz. 11 bin ton beyaz şekerin yanında 13 bin ton yaş pancar küspesi ve 2 bin 500 melaz üretimimiz olacaktır. 2017 -2018 yılı kampanyamızda 65 bin ton pancar satın alınıp, çiftçimize 14 milyon 500 bin Türk Lirası pancar bedeli ödemesi yapacağız” şeklinde konuştu.

Daha sonra pancar toplama alanına ilk şeker pancarını getiren 3 çiftçiye Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı tarafından hediyeleri verildi.