Maltepe Belediyesi’nin 2018 yılı bütçesi, belediye meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Hizmet ve yatırım ağırlıklı bir bütçe olarak ifade edilen 2018 yılı bütçesi 398 milyon 860 bin TL olarak belirlenirken, teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bütçe noktasında bizlere destek sunan tüm çalışma arkadaşlarımın ve destek veren herkesin emeklerini Allah boşa çıkarmasın. Yeni bütçemiz tüm Maltepelilere hayırlı olsun” dedi.

Maltepe Belediye Meclisi, 2018 bütçe toplantısını Ziya Hayırlıoğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katıldığı görüşmeler, Başkan Yardımcısı Canan Döner’in bütçeyi sunumuyla başladı. Yatırım ve hizmet ağırlıklı bir bütçe olarak ön plana çıkan 2018 yılı bütçesi, 398 milyon 860 bin TL olarak belirlendi. Bütçeyle ilgili 16 madde tek tek oylandı. Bütçenin kabul edilmesinden sonra bir teşekkür konuşması yapan Başkan Ali Kılıç, şunları söyledi: “Bu yılki bütçeyle ilgili olumlu veya olumsuz görüşlerini ifade eden tüm meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Bu, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Muhalefette bulunanlar isterse 1 kişi olsun, ne dediklerinin dikkate alınması gerekir. Bazen yöneticiler olarak hatalar yapabiliriz. İşte sizlerin varlığı bu noktada çok önemlidir. Birilerinin dediklerine bakılarak ya da bir yerden gelen ihbar mektuplarına rağbet ederek çalışma yürütülemez. Bütçe noktasında bizlere destek sunan tüm çalışma arkadaşlarımın ve destek veren herkesin emeklerini Allah boşa çıkarmasın. Yeni bütçemiz tüm Maltepelilere hayırlı olsun.”

Denk bütçe

2017’nin ilk 6 ayında İstanbul belediyeleri arasında, bütçe denkliği sağlayan tek belediye olarak artıya geçtiklerini ifade eden Kılıç, Küçükyalı Tıp Merkezi başta olmak üzere belediyenin çalışmalarından bahsederek, “Kurulduğu günden bu yana tıp merkezimizde 144 bin Maltepeliye ücretsiz hizmet verdik. Yıl sonuna kadar bu sayının 200 bine ulaşmasını hedefliyoruz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı belediyeye bağlı ilk tıp merkezi olmakla da gurur duyuyoruz” dedi.