MANİSA (AA) - Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri, anaokulu çağındaki çocuklara kaçırma girişiminde çığlık atmayı öğretti.

 Toplum Destekli Şube Müdürlüğünde görevli polisler, Yunusemre ilçesindeki Valide Sultan Anaokulu'nda minik öğrencilerle buluştu. 

Polis memuru Kemal Kıran öncülüğünde minik öğrencilere, 155 ihbar hattının doğru ve etkili kullanımı, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve yabancı biriyle karşılaştıklarında neler yapabilecekleri anlatıldı.

Kıran, etkinlikle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada öncelikle çocuklara çığlık atmayı öğrettiklerini belirterek, "Çocukların kendilerini koruyabilmeleri konusunda neler yapabileceklerini anlattık. Yabancı birisinin kendisini kaçırmaya çalıştığında güçlü bir sesle çığlık atarak kendisini koruyabilmesini ve çevredekiler tarafından fark edilmesini sağlamasını öğretiyoruz. Çünkü küçük bir çığlık çocuğun hayatını kurtarabilir. Adeta bir alarm gibi olabilir" diye konuştu.

Trafikle ilgili de bilgi aktardıklarını kaydeden Kıran, "Yabancı birine evin kapısını açmamaları ya da delikten bakıp gelen kişinin kim olduğunu gördükten sonra açmaya karar vermeleri konusunda bilgilendirme yaptık" dedi.