Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 154 Mahalle Projesi kapsamında Soma’nın Kozluören Mahallesi’nde 3 kilometrelik içme suyu şebeke hattı yenilenirken, Gördes’in 8 mahallesinde altyapı dönüşümüne başlandı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, sorunsuz altyapı ağları için yoğun mesai harcıyor. 154 Mahalle Projesi ile Soma ilçesine bağlı Kozluören Mahallesi’nde başlatılan içme suyu hattı yenileme çalışması tamamlandı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmada 3 kilometrelik hat yenilendi. Mahallede ayrıca 3 kilometrelik kanalizasyon hattındaki çalışma da yarılandı. Altyapı çalışmalarının tamamlanması sonrasında ise MASKİ ekipleri, mahallede 14 bin metrekarelik kilit parke taş döşeme çalışması gerçekleştirecek. Mahallede aynı zamanda 2 adet fosseptik imalatı da yapılacak.

Öte yandan 154 Mahalle Projesi kapsamında Gördes’in 8 mahallesinde altyapı dönüşümüne imza atıyor. Gördes’in 8 mahallesinin altyapısını yenilemek için çalışmalarına başladı. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında ilk olarak Beğel, Börez, Efendili ve Çiçekli mahallelerinin altyapısına el atıldı. Kanalizasyon hattı yenilemeleri ile başlayan çalışmaların ardından içme suyu şebekeleri inşa edilecek. Ayrıca mahallelere ihtiyaç durumuna göre fosseptik ve içme suyu deposu da yapılacak. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, mahallelerde yapılan çalışmaları yerinde takip ederek mahalle muhtarları ile görüştü. Aslay’a ziyaretinde; Manisa Büyükşehir Belediyesi Gördes Koordinatörü Alp Safa Gökkaya, MASKİ İlçe Şefi Türker Kesici ile Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı şube müdürlerinden Uğur Topkaya eşlik etti.