ŞANLIURFA (AA) - Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mehmet Yavuz, Mardin'in Dargeçit ilçesinde yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polisin şehit edildiğini belirterek, olayı kınadı.

Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yaşayan bütün vatandaşların teröre ve terör eylemlerine karşı tavır alması gerektiğini belirtti.

Dargeçit ilçesinde terör örgütü mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polisin şehit edildiğini belirten Yavuz, alçak ve hain saldırıyı kınadı.

Son 3 yıldır silahların susmasıyla Türkiye'nin rahat bir nefes aldığını ancak son günlerde bölgeden tekrar acı haberlerin geldiğini dile getiren Yavuz, şunları kaydetti:

"Aklı başında, sağduyulu her ferdimiz, durup düşündüğünde yapılan terör eylemlerinin ve şiddetin neyi amaçladığını, kime ne kazandırdığını idrak edecektir. Türkiye'nin bir Suriye, Irak veya Mısır gibi olmamasından mı rahatsızlar, diye sormak gerekir. Türkiye, güçlü bir devlettir. Bu tür hainliklere karşı gerekli cevabı vererek bertaraf edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenabı Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz"