Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 2016 yılı İkinci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, 2016 yılındaki İkinci Olağan Genel Kurulu’nu Lale Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclisi sonrasında gerçekleştirilen kurula Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün’ün başkanlık etti. Genel Kurul gündeminde yer alan 10 maddeden 3’ünün, 28 Kasım’da yapılacak olan birleşimde görüşülmesine karar verildi.
Akıllı sayaç uygulamasında yeni karar
Gündem maddeleri arasında yer alan ve 1. Olağan Genel Kurul’da CHP gurubunca verilen önergenin tamamında mütabakat sağlanarak kabul edildi. Alınan karara göre, kartlı sayaç uygulamasının yalnızca 10 yılı aşan abonelere uygulanacak. Değişim işlemi öncesinde abone değişimden haberdar edilerek, eski sayaçlar aboneye iade edilecek ya da abonenin bilgisi dahilinde alınacak.
MASKİ’ye 3 yeni daire başkanlığı geliyor
Genel Kurul’da görüşülen ve kabul edilen maddeler arasında MASKİ Genel Müdürlüğü’nün yeni oluşturacağı 3 daire başkanlığı da yer aldı. Alınan karar doğrultusunda MASKİ bünyesinde, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı ve Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı ile hizmetlerin daha hızlı ve sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kurulacak.