Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Bilecik Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde yangın tatbikatı gerçekleştirilirken, öğrencilerin gözleri önünde okulun 2’nci katından el sallayarak atlayan matematik öğretmeni ise yürekleri ağza getirdi.
Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası münasebetiyle tatbikat gerçekleştirdi. İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan tatbikat, bir kısmı teorik bilgi, bir kısmı da uygulamalı anlatım olmak üzere yaklaşık 1 saat sürdü. Öğrencilere uygulamalı olarak yangın söndürme çalışmasının anlatıldığı tatbikatta, yangın çeşitleri, hangi tür yangınlarda hangi tür tüplerin kullanılacağı ve yangına ne şekilde yaklaşılacağı konularının yanı sıra, söndürme teknikleri ve yangın tüplerinin kullanılışı uygulamalı olarak anlatıldı.
Öğrencilerin gözleri önünde 2’nci kattan atladı
Yangın tüplerinin kullanılışı uygulamalı olarak anlatılmasının ardından yangın esnasında hava yastığına atlama kısmına geçildi. Görevlilerin şişirdiği hava yastığına, Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden bir görevlinin okulun 2’nci katından aşağı atlamasının ardından cama matematik öğretmeni Selçuk Demir çıktı. Öğrencilerinin yoğun alkışları arasından onlara el sallayarak aşağı atlayan Demir, yürekleri ağızlara getirdi. Demir’in yamaç paraşütü ile atlamalar yaptığı öğrenildi.
“İtfaiye Haftası dolayısıyla birçok etkinlik yaptık”
Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Kadir Cengiz Tokluca, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası münasebetiyle bir takım etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Tokluca, “Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak etkinliklerde bulunduk. Vali beyimizi ziyaret, belediye başkanımızı ziyaret ederek, Cumhuriyet Meydanında ekipmanlarımızı kurarak vatandaşlara tanıttık. Şuan itibariyle de Bilecik Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nde bir hava yastığı açtık. Yangın söndürme çalışması için tüm öğrencileri de buraya toplayarak yangın esnasında yangın tüpünün nasıl kullanıldığını, yangına nasıl müdahale edileceğini anlattık. Öğrencileri bir felaket anında nasıl kaçma için bir hava yastığına kurularak nasıl atlanacağını arkadaşlar gösterdi” dedi.