Anadolu Gençlik Derneği Kapaklı Şubesi tarafından Mekke’nin Fethi dolayısıyla düzenlediği programa yoğun katılım yaşandı. Mustafa Özşimşekler’in konuk olarak katıldığı etkinlikte vatandaşlar salona sığmazken, AGD Kapaklı Şube Başkanı Abdullah Demir, katılan herkese çok teşekkür etti.

Kapaklı eski belediye meydanında mehteran eşliğinde başlayan fetih kutlama programı Pembe Köşk Düğün salonunda davet etti.

İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Anadolu Gençlik Derneği Kapaklı Şube Başkanı Abdullah Demir bir konuşma yaptı. Demir, “Kabe, yeryüzünde bütün Müslümanların kıblesidir. Mekke şehirlerin anasıdır. Biz şehirlerin anası Mekke’nin fethinin önemini özellikle genç nesile her yıl tekrar tekrar hatırlatmak gerektiğine inanıyoruz. Mescid-i Aksa, ilk kıblemizdir. Kudüs, Mekke’den sonra yeryüzünde en eski şehirdir.Etrafı bereketlendirilmiş topraklardır. Peygamberler şehridir. İstanbul’u, Diyarbakır’ı, Kudüs’ü, Mekke’yi birbirine bağlayan ruh fetih ruhudur" dedi.

Demir konuşmasının devamında, “Bugün Kudüs işgal altındadır. 100 yıllık bir işgal var ve bu işgalin devam ediyor oluşu canımızı yakıyor. Filistin’in işgal altında oluşu, Suriye’deki iç savaşın bitmemiş oluşu, Yemen, Arakan ve diğer islam coğrafyasındaki gelişmeler canımızı çokça yakıyor. Genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalı, fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır. Diğer taraftan Hz. Ömer döneminde İslamlaşmaya başlamış, Malazgirt Meydan Muharebesi ile İslam yurdu oluşu perçinleşmiş bu coğrafyada yılbaşı gecesi adı altında her türlü ifsadın ve tahribatın yapılmasını da emperyalist bir işgal olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Başkan Abdullah Demir son olarak, “Ülke genelinde bir milyon kitap dağıtımı yaparak gerçekleştirdiğimiz Siyer-i Nebi yarışması birilerinin ifsat etmeye çalıştığı gençlerimize Efendimiz (sav) en güzel örnek olduğunu hatırlatma gayemizdir. Biz alemlere rahmet olarak gönderilmiş bir kutlu peygamberin, önderimiz efendimiz Muhammet Mustafa (sav) komutasında gerçekleşen Mekke’nin fethini her yıl yeniden kutlayarak küresel emperyalist kuşatmaya, kültürel bir kuşatmaya cevap verdiğimizin farkındayız” diye konuştu.

Başkan Abdullah Demir’in ardından Mustafa Özşimşekler kürsüye geldi. Özşimşekler yaklaşık 1 buçuk saatlik konuşmasının ardından salonu dolduran tüm vatandaşlara teşekkür etti.