Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile bir araya geldi. Görüşmede, Toplu Sözleşmeden YPK kararı beklenen eurocontrol ve KİT’lerin Temel Ücret Grupları ele alındı.
Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Memur-Sen’in talepleri masaya yatırıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede üzerinde çalışılması gereken konular noktasında acil harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Yalçın, “KİT’lerde görev yapan sözleşmeli personelin temel ücretleri”, “Toplu Sözleşmenin Ulaştırma Hizmet Koluna ilişkin ilgili bölümünün 12. maddesindeki havacılık tazminatı başlıklı maddenin” gereklerinin acilen hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Bakan Elvan ise, Memur-Sen’in taleplerinin hayata geçirilmesi noktasında sorumluluk alacağını söyledi.
Toplu Sözleşmede üzerinde çalışılması kararlaştırılan ilgili konular şu şekilde:
?? KİT’lerde Görev Yapan Sözleşmeli Personelin Temel Ücret Grupları
Toplu Sözleşmede yer alan; KİT’lerde 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapan sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin temel ücret gruplarının 31.01.2016 tarihine kadar yeniden düzenlenmesi konusunda çalışma yapılacaktır hükmü gereğince yapılması planlanan çalışma tamamlanmış, karara dönüştürülmek üzere Kalkınma Bakanlığı’na gönderilmiş ancak aradan çok uzun bir süre geçmesine rağmen bir sonuç elde edilememiştir. Bir anlamda toplu sözleşmenin gereği hala yerine getirilmemiştir. Bu çerçevede ivedi olarak sonuç ortaya konmalıdır.
??Havacılık Tazminatına İlişkin Kararın Yayımlanması
399 sayılı KHK’nın ek 2’nci maddesi uyarınca ödenen havacılık tazminatının, 2010 yılında yapılan çalışmalar da dikkate alınmak suretiyle artırılması yönündeki çalışmaların 31.01.2016 tarihine kadar sonuçlandırılması ve izleyen aybaşından itibaren yeni oranlar üzerinden personele ödenmeye başlanması, bu ödemenin başladığı tarihten itibaren söz konusu personele, 375 sayılı KHK’nın ek 9 uncu maddesine göre ek ödeme yapılmaması ve bu kapsamda ilave havacılık tazminatı ödenmesini içeren Toplu Sözleşme hükmünün bir an önce hayata geçirilmesi, YPK’ya gönderilen taslak derhal hayata geçirilmelidir.