Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 2017 yılının son istişare toplantısını yaptı.

MHP Yöneticileri ile birlikte Ülkü Ocakları Başkanı, İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye Meclisi üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Arif Kılıç, kamuoyunda MHP’den ayrılanların çok gibi gösterilmeye çalışıldığını fakat partiden, il bazında yalnızca 51 kişinin ayrıldığını söyledi.

2017 yılı son değerlendirme toplantısında konuşan Kılıç, “Bizler kökü maziye dayanan 49 yıllık Milliyetçi Hareket Partisinin şerefli mensuplarıyız. Gücümüzü hareketimizin şehitlerinden gazilerinden alarak hareketi buralara taşımanın hep birlikte heyecanını yaşamaktayız” dedi.

Hiç kimsenin kendisini MHP’nin üzerinde görmemesi gereğini ifade eden İl Başkanı Kılıç, “Hepimiz hareketin belirlediği lider teşkilat doktrin kuralına uyarak beldemizde belde başkanımız belediye başkanımızla ilçede ilçe başkanımız belediye başkanımızla il de il başkanımızla istişare yapılarak yapılacak işlerin bulunduğumuz yerdeki ülküdaşımıza ve seçmene daha kolay ulaşacağımız bir yol olarak görmekteyim. Üç hilalin altında olmak isteyen her ülkücüye bu çatı altında yer vardır. Partimiz hiç kimsenin babasının malı değildir. Ancak partimizi zor günlerde sahiplenenlerin babasının malıdır. Bunu da dava arkadaşlarımızın bilmesinde yarar görmekteyim. Kamu oyunda şöyle bir algı yaratılarak Milliyetçi Hareket Partisi iktidarın her şeyini ‘evet’ diyen her olumsuz işlerini destekleyen iktidarın emrinde gibi gösterilip veya böyle bir algı doğrulmaktadır” diye konuştu

MHP’nin hangi konularda hükumete de destek verdiğini ifade eden İl Başkanı Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Partimizin hangi konularda hükumete destek verdiği bizlere aktarmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak hükumete desteği terörle mücadelenin başarıya ulaşması içindir. Hükumete desteği dış politikada elinin zayıf olmaması içindir. Hükümete desteği küresel ve bölgesel ablukaya karşı milli ruhu sağlam ve diri tutmak, Türkiye’nin köşeye sıkışmasını engellemek içindir. Bizler, partimizin yöneticileri olarak birbirimizi sıkı sarılarak saflarımızın aralarına fitneye yer vermeden ağabey kardeş ilişkimizi devam ettireceğiz”