Adana Büyükşehir Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi’nde eğitim gören çocuklar, Adana Sinema Müzesi ile Yeşiloba Şehitliği Müzesi’ni gezdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı olan Gündüz Çocuk Bakımevi’nde kreş hizmeti ve eğitim alan minikler, öğretmenlerinin rehberliğinde müze turuna çıktı. Miniklerin ilk ziyareti Türk sinemasına yüzlerce film kazandıran Adanalı oyuncu, yönetmen ve yazarların anılarının yaşatıldığı, önemli afiş, arşiv, kamera ve materyallerin sergilendiği Adana Sinema Müzesi oldu. Burada sanatçıların balmumu heykellerini, antika değeri taşıyan kamera ve sinema makinelerini yakından görme imkanı bulan öğrenciler, müze görevlilerinden detaylı bilgiler aldı.

Minikler, daha sonra Kurtuluş Mücadelesi’nde bağımsızlık meşalesinin yakıldığı yer olan Yeşiloba Şehitliği Müzesi’nde kahraman Adanalıların işgalci Fransızlara karşı yazdığı destanları temsili canlandırmalarla izledi. İstiklal uğruna şehadet mertebesine erişen atalarına dua eden minikler, tarihe ışık tutan müzede öğretmenleriyle birlikte bol bol fotoğraf çekildi.