Bilecik’teki muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile bir kutlama programı düzenlerken, Dernek Başkanı İbrahim Çınar ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koyan 33 yıllık Muhtar Recep Gündüz, ölünceye kadar bu kutsal görevi yapmak istediğini söyledi

Kutlamalar kapsamında Bilecik Muhtarlar Derneğinde toplanan kent genelindeki muhtarlar ellerindeki büyük Türk Bayrağı eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler. Burada Atatürk Anıtı’na Bilecik Muhtarlar Derneğinin çelengi sunulurken, çelengi bayan muhtarlar taşıdı. Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar 26 Mart 1984’den buyana muhtarlık yapan merkez Bahçecik Köyü Muhtarı Recep Gündüz’ü yanına alarak Atatürk Anıta birlikte çıktılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlamalarında bir konuşma yapan Bilecik Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar, "Bu güzel günümüzde bizlere eşlik ettiğiniz için teşekkür ederim. İlimizde il, ilçe, köylerinde görev yapan ve Türkiye’mizdeki 55 bin muhtarın 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlarım. Aynı zamanda bu güzel günü bize armağan eden Cumhurbaşkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a selamlarımızı iletiyoruz. Muhtarlarımıza vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sayın valimiz ve belediye başkanımıza da bizlere her zaman destek çıktıkları için Allah razı olsun" dedi.

"26 Mart 1984 seçimlerinden bu yana köyde muhtarım"

Merkez Bahçecik Köyü Muhtarı Recep Gündüz ise; 26 Mart 1984 seçimlerinden bu yanan köyde muhtarlık yaptığını anlatarak, "O yandan bu yana görevimizi seve, seve yaparak bu güne kadar geldim. Ölünceye kadar da bu kutsal görevi yapmak istiyorum. 19 Ekim Muhtarlar Günü muhtar arkadaşlarıma hayırlı olsun" dedi.

"Erkeklere nazaran daha güçlü olalım"

Bilecik il genelinde 3 bayan muhtar olan merkez Osmangazi Mahallesi Muhtarı Yasemin Sezer, İstiklal Mahallesi Muhtarı Nesrin Mazlum, Yenipazar İlçesi merkez Osmangazi Mahalle Muhtarı Atiye Güneş ise; bayanların muhtar olarak sayılarının artmasını, bayanların bu görevde daha aktif olmasını ve erkek muhtarlara nazaran daha güçlü olmalarını istediler.