Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Nilüfer Sürekli Eğitim Merkezi (NİLSEM), çalışmalarıyla Bursa dışında da dikkat çekiyor.

Son olarak 6. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması’na katılan NİLSEM ilgi odağı oldu. Çanakkale Kent Konseyi Boreas Grubu tarafından düzenlenen ve Çanakkale, İstanbul, Ankara, Marmaris, İzmir, Bursa, Değirmendere, Gölcük, Söke, Balıkesir, Akçakoca, Karşıyaka’dan katılımcıların yer aldığı buluşmada, yaklaşık bin eser sergilendi.

NİLSEM Kırkyama Grubu da buluşmada ürünlerini görücüye çıkardı. NİLSEM Kırkyama Eğitmeni Nadide Yakıt ve öğrencilerinin yatak örtüsü, orta parça ve küçük kırkyama eserleri, etkinlik boyunca sergilendi. NİLSEM standı, 6. İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması’nda en çok ilgi gören stant oldu. Eserleri sergilenen NİLSEM kursiyerleri ve standı gezenler, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e geleneksel sanatların yaşatılmasına verdiği destek için teşekkür etti.

Kırkyama hocası Nadide Yakıt, buluşmada kumaş boyama ve koza işleme sanatı ile ilgili iki atölye düzenledi. Tuzlu batik ve fular çalışmasının yapıldığı atölye çalışmasında, ipek kozada karanfil, lale, kasımpatı ve gül yapımı çalışmalarına da yer verildi.