Bursa’da Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "Nilüfer Müzik Festivali" bugün başladı. Başlangıç konserlerinde Kaan Tangöze festivale damgasını vurdu.
Bursa’da binlerce gencin ister kamp yaparak isterse de sadece konserlere katılarak 3 gün boyunca eğlendiği onlarca konsere ev sahipliği yapacak Nilüfer Müzik Festivali havanın kararmasıyla start aldı. Sabah saatlerinde Balat Ormanındaki festival alanına giren yaklaşık 5 bin genç kamp alanına çadırlarını kurdu. Konserlerin başlamasıyla konser alanlarını dolduran gençlerin sayısı 10 binlere ulaştı. İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions, Kaan Tangöze ve HEY! Douglas ilk günde sahne alan sanatçılar oldu. Konserlerin yanı sıra festival katılımcıları, gençlere hitap eden ürünler satan, gönüllülük esasıyla çalışan sivil toplum örgütlerinin tanıtımlarını yapan stand alanlarına yoğun ilgi gösterdi.
Yoğun güvenlik önlemleri alındı
Binlerce gencin doyasıya eğlendiği festivalde güvenliği sağlamak amacıyla resmi ve sivil polis ekipleri, özel güvenlik görevlileri ve çok sayıda festival sorumlusu festival alanının güvenliğini sağladı. Festival alanına girmek isteyen katılımcılar x-ray cihazından kontrol edilerek kabul edilirken, üst ve çanta araması da titizlikle gerçekleştirildi. Öte yandan çok sayıda ambulans ve NAK ekipleri de festival alanında 3 gün boyunca tedbir amaçlı bekleyecek.