Ordu’da tüm ilkokul öğrencileri Cumartesi günü Beşiktaş ve Bursaspor arasında oynanan maçın hemen ardından çevik kuvvet polislerine yönelik düzenlenen iki terör saldırısında şehit düşen polis ve sivil vatandaşlar için Emniyet Müdürlüklerine taziye ziyaretinde bulundular.
Altınordu ilçesinde ise 19 Eylül İlkokulu öğrencileri Ordu Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş öncülüğünde Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik’e ziyarette bulundular. Emniyet Müdürü Suat Çelik’e bir buket çiçek takdim eden ve üzüntülerini belirten öğrenciler polis teşkilatının yanında olduklarını belirttiler.
Ordu Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Cumartesi günü yaşanan terör saldırısının tüm yurtta büyük infiale sebep olduğunu, özellikle eğitim camiasının derin üzüntü yaşadığını vurguladı. Karataş, “Bugün tüm eğitim camiası olarak polisimizin yanında olduğumuzu belirtmek için taziye ziyaretinde bulunduk. 19 ilçemizde bir okulumuz İlçe Emniyet Müdürlüklerine taziye ziyaretinde bulunduğu gibi, mahallelerde bulunan okullardaki öğrencilerimizde okula en yakın karakollara taziye ziyaretinde bulundular” dedi.

“Türkiye ile hesaplaşanlar kaybedecek”
Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik, öğrencilerin bu ziyaretinden dolayı çok duygulandığını belirtti. Tüm polis camiası olarak Ordululara teşekkür eden Emniyet Müdürü Suat Çelik, Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu müddetçe asla yıkılmayacağını belirtti. Emniyet Müdürü Suat Çelik, “Bu topraklara geldiğimiz günden beri bedel ödemeye devam ediyoruz. Dünyanın en kadim en eski medeniyetlerinin yaşamış olduğu bu topraklara geldiğimiz günden beri bedel ödüyoruz. Eğer sıradan bir yerde oturuyorsanız kimse bir şey sormuyor. Biz ise dünyanın en önemli, en kritik ve stratejik coğrafyasında yaşıyoruz. Bu sebepten dolayı Türkiye üzerinde planları olanların bizimle hesaplaşmaları olduğunu biliyoruz. Ancak hiç bir zaman bu hesaplaşmalarda başarılı olamayacaklar. Birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe başarılı olamayacaklar. Farkındaysanız başarılı olamayacaklarını bildikleri için en can acıtacak yerden vurmaya çalışıyorlar. Biz bu vatana sahip çıkarsak asla başarılı olamayacaklar. Bu olayların bizi daha da güçlendiriyor. Çocuklarımızı burada görmek bizi çok duygulandırdı. Onların bu davranışı yarın bu millete ve devlete sahip çıkacaklarının göstergesidir” diye konuştu.