İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen’in desteğiyle düzenlediği “Her sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi, bu yıl da Malatya’da kaldığı yerden devam ediyor.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen desteğiyle geleceğin iyiliksever Türkiye’sini bugünden inşa etmek üzere hayata geçirdiği "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var - İyilikte Yarışan Sınıflar" Projesi, yeni eğitim ve öğretim döneminde de Malatya’da uygulanmaya devam edecek.
Malatya Lisesi’nde gerçekleştirilen ilk programa Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya İHH Şube Başkanı Ömer Derin, Eğitim Bir-Sen Başkanı Kerem Yıldırım, Malatya lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin yanı sıra İHH üyeleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını Malatya İHH Şube Başkanı Ömer Derin yaptı. İslam medeniyetinin batı tarafından sürekli barbar bir medeniyet olarak gösterilmek istendiğini ifade eden Derin, “Dünyanın birçok yerinde kan ve gözyaşı sürekli karşımıza çıkarılırken bir taraftan da bizim ortaya çıkarılan insanlara sunulmaya çalışılan bu medeniyetin bir barbarlık medeniyeti olduğu ile ilgili bir kanı oluşturma gayreti karşısında hayır bu medeniyet geçmişte bugüne sürekli vakıflar kurarak dernekler kurarak hatta göçmen kuşlarla ilgili vakıflar kurarak insanın insanlığın canlıların yaşaması için sürekli bir medeniyetiz. Barışın ve sevginin sembolü bir medeniyetiz. Bunu anlatabilmek için çalışma başlattık” diye konuştu.
Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım da Thomas Hobbes’ın "İnsan insanın kurdudur" sözüne atıfta bulunarak, “Batının medeniyet anlayışının insanı tüketmek olduğunu bizim medeniyetimizde ise insan insanın cennetidir. Biz yaşatmak için onlar tüketmek için var. Onlar imha eder biz inşa ederiz. Bizim geleceğimiz ancak inancı ile değerleri ile inşa edilmiş olan bir gençliğe bağlı gençliğine inşa eden geleceğini inşa eder” ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü Ümit Çimen de dinin ve İslamın tanımını yaparak, “İyi insanı inşa eden ölçülerin adıdır. İnsan neslinin huzurudur, mutluluğudur dinin hedefi dini tarif edilirken dünya ve ahiret hayatının mutluluğudur. Onun ölçülerinin adıdır. İslamın müminin anlamına baktığımızda emniyet güven inanan insan demektir. Müslüman zarar vermeyen hayır üreten kendisinden zarar gelmeyen demektir” dedi
Son olarak konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatyalı öğrencilerin Malatya’da 657 yetime kardeş olduklarını kaydederek, “Yetmiyor. Hedefimiz daha yüksek olmalı. Bin, belki bin 500. Bizler modern dünyanın en yüksek noktasına gelebilmek için çalışacağız. Kendi özümüz ve geçmişimizde ki iyilikleri alarak buraya entegre edecek şekilde geleceği inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.