Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde Ocak ayından itibaren toplu taşıma sistemine geçileceğini, bu amaçla akıllı duraklar inşa edileceğini söyledi.

Altınordu ilçesinde toplu taşıma ile büyük değişiklikler yaşanacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ekonomik, konforlu ve engelli erişimine uygun araç modelleri ile yeni bir ulaşım sistemi kurulacağını belirtti.

Bu kapsamda 322 adet aracın 161 adedinin 5.5-8 m aralığında ve 16 adet 8-10 m aralığında olmak üzere 177 adet aracın hizmet vereceğini kaydeden Yılmaz, güzergah planlamasında hastane, üniversite, alışveriş merkezi ve toplu konut alanları gibi cazibe merkezlerine olan ulaşımların birbirine entegre halinde olacak şekilde ayarlanacağını kaydetti. 14 adet ana hat ve 12 adet besleme hat olmak üzere toplam 26 adet hat planlandığını belirten Yılmaz, ana hatlarda 3-8 dakika aralığında sefer saatleri detaylandırıldığını, besleme hatlarda ise seferlerin 10-20 dakika aralığında planlandığını kaydederek “Cumhuriyet Meydanı’nın bir bölümü Toplu Ulaşım Merkezine (TUM) dönüştürülecek. Şahincili Mahallemizde uygun görülen alanlarda 2 adet olmak üzere depolama alanı, üniversite bölgesinde ve Kumbaşı Mahallemizde uygun görülen alanlarda toplu taşıma araçları için depolama sahasının yapımı planlanmaktadır” dedi.

Bu çalışmalar kapsamında akıllı duraklar inşa edileceğini aktaran Başkan Yılmaz, şu bilgileri verdi:

“Durakta araç bekleyen yolcularımız için şehir içinde çalışan toplu taşıma araçları hakkında bilgiler vermek üzere ana akslara akıllı duraklar yerleştirilecektir. Akıllı Durak Sistemi, hizmet veren araçların güzergâhı, konumu ve durumu hakkında seyahat edecek yolcuları anlık olarak bilgilendirecektir. Konum ve araçlara ait bilgiler GPRS ile Ulaşım Kontrol Merkezine aktarılacak; otobüsler, uydu görüntüsü üzerinde gerçek zamanlı veya geçmişe yönelik bir tarih aralığında takip edilecektir. Görüntülenen araçların sayısal dökümleri alınarak ana server ile uyumlu çalışan vadilatör saatleri sayesinde sürücü çalışma bilgileri gerçek zamanlı olarak alınacaktır. Ulaşım sisteminde Çağrı Merkezimiz ile 7/24 hizmet verilecektir.”