Tunceli’nin Ovacık ilçesinde akşam saatlerinden kar yağışı yoğun olarak etkisini gösterdi. İlçede kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.
Ovacık’ta akşam saatlerinden itibaren başta Munzur Dağları’nın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, kısa bir süre sonra ilçe merkezini beyaza bürüdü. Kar yağışının hızla devam ettiği ilçede, kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, karayolları ve belediye ekipleri de kar temizleme çalışmalarına hız kazandırdı.

"Sürücüler zor anlar yaşadı"
İlçede, kar yağışı ile birlikte araçlar ve ağaçlar karla kaplandı. Araçlarında kar lastiği bulunmayan sürücüler ise zor anlar yaşadı. Park ettikleri yerlerden araçlarını çıkaramayan vatandaşlar, çareyi iterek hareket ettirmede buldu.

"Vatandaşlar kar küredi"
Kar yağışının devam ettiği ilçede, vatandaşlar kapılarının önüne yağan karı küreyerek temizledi. Kar yağışının güzel ve bereketli olduğunu ifade eden Fecira Şaylı, ilçede dört mevsimi bir arada yaşadıklarını belirterek, "Kar yağdığı zaman ulaşım çok zor oluyor. Hasta olan insanlar hastaneye giderken zorluk yaşıyor ve çok soğuk oluyor" dedi.