Eskişehir’de sosyal medya üzerinden duyurduğu kampanya ile kedi maması karşılığı karikatür çizen Sertaç Ürer, hayvanseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor.

Eskişehir’de yaşayan ve uzun yıllardır karikatür çizen Sertaç Ürer, başlattığı kampanya ile sokak hayvanlarının beslenmelerine katkı sağlıyor. Karikatürist Ürer, portre karikatürleri hiçbir ücret talep etmeden sadece 2 paket kedi veya köpek maması karşılığı çiziyor. Bunun yanında sanatçı, mama karşılığı çizdiği portre karikatürleri sosyal medya üzerinden de paylaşarak, diğer insanların sokak hayvanlarına destek olmaları için farkındalık oluşturuyor.

Çizdiği karikatürler ile hem sanatsal bir işe imza attıklarını hem de sokaklarda bulunan canlıların yaşamasına katkı sağladıklarını ifade eden Karikatürist Sertaç Ürer, “Uzun yıllardır karikatür çizimi işleri ile uğraşıyorum. Serbest çalışmalar yapıyorum piyasaya. Ben normalde de hayvansever bir insanım. Sokaklardaki canlara karşı bir sorumluluk hissediyorum. Onlara kendi imkanlarım ölçüsünde yardımcı olmaya çalışıyorum. Mama alıyorum, su kapları koyuyorum, elimden geldiğince sokakta yaşayan canlılara destek olmaya çalışıyorum. Bunun dışında daha fazla ve daha farklı ne yapabilirim diye kendi kendime düşündüm ve sosyal medyada bir kampanya başlatmaya karar verdim. İki paket kedi maması alıp gelen hayvanseverlerin portre karikatürlerini çiziyorum. Çizdiğim karikatürleri yine sosyal medya aracılığıyla onlara ulaştırıyorum. Onlar da karşılığında bana mama göndermiş oluyorlar. Böylelikle karşılıklı olarak hem sanatsal bir işe imza atmış oluyoruz hem de sokaklarda yaşayan canlıların yaşamasına katkıda bulunmuş oluyoruz” dedi.

“Çok geniş ve güzel bir talep var”

Yaptığı işin çok ses getirdiğini ve karikatür çizdirerek mama yardımı yapan kişilerin her geçen gün arttığını söyleyen Ürer, “Sosyal medya çok geniş kapsamlı bir olay olduğu için bunu sosyal medyada çeşitli hayvan sitelerinde de paylaştım kampanyamı. Çeşitli görsellerle de destekledim. Yaptığım karikatürlerden örnekler koydum. Çok ses getirdi ve çok güzel örneklerle karşılaştım. Birçok yerden de destek aldım. Türkiye’nin İstanbul, Ankara, İzmir gibi çeşitli yerlerinden bu kampanya ile ilgili benden bilgi isteyenler oldu. Hatta Kıbrıs’a kadar uzandım. Kıbrıs’taki hayvanseverler karikatür portrelerini çizdirip hayvan maması yollamak için iletişim bilgilerimi istediler. Şuan çok güzel gidiyor, keyifli gidiyor. Çok geniş ve güzel bir talep var. Onu karşılamaya çalışıyorum. Bu hayvansever dostlarıma da çok teşekkür ediyorum. Birlikte güzel bir kampanyaya, güzel bir projeye imza atmış oluyoruz” diye konuştu.

“Bu projeden de kendi cebime koyduğum hiçbir maddi gelir, para yok”

Bu işten hiçbir maddi katkı sağlamadığını aktaran Sertaç Ürer, sözlerine şöyle devam etti:

“Benim normalde dışarıda kendi yaptığım işler var. Yayınevleri ile çalışıyorum, reklam ajansları ile çalışıyorum. Bu projeden de kendi cebime koyduğum hiçbir maddi gelir, para yok. Çünkü hayvanseverlerden para talep etmiyorum. Bir banka hesap numarası vermiyorum. Sadece dışarıdan bana mama ulaştırmak isteyenler için ev adresi veriyorum. Kargo ile bana mamaları gönderiyorlar ve ben bu mamaları da sokak hayvanlarına verirken yine görüntülüyorum. Bunları sosyal medyada paylaşıyorum. Herhangi bir para dönmüyor. Hayvanseverler sadece kargo ücretini ödeyip bana ulaştırıyorlar. Böylece sokaktaki canlılara faydalı olmaya çalışıyoruz. Evime gelen hatırı sayılır kedi ve köpek mamaları var diyebilirim. Hem kendi bahçemde beslediğim canlıları hem de sokakta beslediğim canlılara bu mama kaplarını koyarak onların yaşama tutunmalarına destek vermeye çalışıyorum.”

Sosyal medya üzerinden karikatür çizdiren bir hayvansever ise, “Ben de sosyal medya üstünden gördüm. Destek vermek istedim. Çorbada ufak bir tuzumuz olduysa ne mutlu. Her türlü şeyi yapmaya çalışıyoruz ama arkadaşımızın yaptığı apayrı bir şey. Tüm Türkiye çapında ses getirebilirse, Eskişehir’deki hayvanlara yararlı olduğu için, Eskişehir’deki hayvanlara daha çok yararı olabilir” dedi.