Özhedef Sigorta tarafından hizmet içi eğitim semineri kapsamında, personellerine yönelik mevcut sigortalama işlemleri ve ’Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ konusunda bilgiler verildi.

Özhedef Sigorta Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulcelil Alkış, sektörde sürekli trafik sigortasının konuşulduğunu, oysa artık başka konulara eğilerek araç sigortası dışına yatırım yapılması gerektiğini söyledi. Sigorta acenteleri olarak sürdürülebilirliği ancak oto dışına yatırım yaparak sağlanabileceğini kaydeden Alkış, "Yatırım yapılması gereken en önemli alanlardan biri de özel hastanelerde fark ödemeden hizmet alınabilmesini sağlayan ’Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’dır. Biz uzun zamandır bu konuda hem personellerimize eğitim veriyoruz hem de müşterilerimizi sosyal medyadan bilgilendiriyoruz" dedi.

Personellerin sorular sorarak da katılım gösterdiği eğitimde, sigortalının hastalık veya kaza halinde alacağı sağlık hizmetleri karşılığında ödeyeceği fark ücretlerinin teminat altına aldığı hatırlatıldı. Ürünün yatarak ve yatarak-ayakta olmak üzere iki ayrı paketten oluştuğunun altı çizildi. Yatarak tedavilerin, poliçe özel ve genel şartları çerçevesinde yüzde 100 ödendiğine vurgu yapıldı. Personelleri yoğun ilgiyle takip ettiği eğitimde, ayakta tedavilerde yılda 8 kez olmak üzere doktor muayene ve buna bağlı diğer tetkiklerin poliçe tarafından karşılandığı ifade edildi.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ile ne amaçlanmaktadır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının amacı, sosyal güvenceye sahip genel sağlık sigortalılarının SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarında, SGK’nın karşıladığı sağlık hizmeti tutarı sonrasında kalan kısmının sigorta şirketleri tarafından ödenip, aradaki ücretin genel sağlık sigortalısına yansıtılmaması amaçlanmaktadır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kapsama alınmayan, kapsama alındığı halde kısmen karşılanan, başka bir ifadeyle kişinin kendisi tarafından ilave ücret ödemesi yapılan ya da bireylerin daha yüksek standartlarda sağlık hizmeti talep ettiği durumlarda devreye giren özel sağlık sigortası türüdür.