Perakendeye özel teknoloji çözümlerinin sahneye çıkacağı “Perakende Teknolojileri Konferansı” bu yıl tam gün sürecek. Kategori Mağazacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, dördüncüsünü düzenleyecekleri konferansla ilgili, “Dijitalleşmeyle birlikte günümüzde teknolojiyi nasıl daha verimli, güvenli ve yenilikçi kullanabileceğimizi konuşmanın tam zamanı” diye konuştu.

Kategori Mağazacılığı Derneği’nin (KMD) dördüncüsünü düzenleyeceği “Perakende Teknolojileri Konferansı” için tarih 3 Ekim olarak belirlendi. Türkiye’de perakende teknolojileri konusunda giderek yükselen gelişim çizgisi ve konferansa artan ilgi nedeniyle Perakende Teknolojileri Konferansı, yarım günden tam güne uzatıldı. Şişli’de bir otelde gerçekleştirilecek konferansa perakende sektörünün tüm kategorilerinden katılım olacak.

Öncü perakendecilerle birebir tanışma fırsatı

Konferans ana programı başlamadan önce gerçekleşecek ve bu yıl ilk defa düzenlenecek “Meet&Tech” toplantısında Türkiye’nin önemli perakendecileri ile teknoloji üreticileri arasında yeni iş bağlantılarının sağlanması planlanıyor. Açılış konuşmaları öncesinde 08.00’de başlayacak ve 45 dakika sürecek Meet&Tech’te KMD Yönetim Kurulu üyelerinin yaklaşık 60 teknoloji girişimcisiyle birebir tanışması bekleniyor.

TÜSİAD Başkanı Bilecik, konferansın açılışını yapacak

Perakende Teknolojileri Konferansı, hem perakende hem de teknoloji sektöründeki yöneticileri, girişimcileri, akademisyenleri ve uzmanları konuşmacı olarak ağırlayacak. 09.00’daki açılış konuşmalarını ise KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım’ın yanı sıra Türkiye’nin en önemli mesleki sivil toplum kuruluşlarından biri olarak gösterilen Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik yapacak.

Teknolojiyi daha verimli, güvenli ve yenilikçi kullanmanın zamanı

Perakende Teknolojileri Konferansı’nın dördüncüsünü düzenleyerek sektöre büyük fayda sağlamanın gururunu taşıdıklarını belirten Kategori Mağazacılığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, konferansın yine büyük yankı uyandıracağını beklediğini belirtti. Gökyıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

“Her seferinde başarısını ve kapsamını artıran Perakende Teknolojileri Konferansı, bu sene tam günlük bir etkinlik haline geldi. Sektörümüzün ve teknoloji çözüm ortaklarımızın yoğun talep ve katılım gösterdiği konferansımızda yine gündemdeki konularımızı görüşecek, yeni çözümlerle tanışacak ve verimlilik yolunda işbirliklerine adım atacağız. Dijitalleşmeyle birlikte günümüzde teknolojiyi nasıl daha verimli, güvenli ve yenilikçi kullanabileceğimizi konuşmanın tam zamanı. Başarıya ulaşmanın anahtarı olan teknoloji ve yeni nesil perakendecilik konusunda tüm yenilikleri takip etme fırsatı vereceğimiz konferansta tüm perakende sektörünü aramızda görmekten mutluluk duyacağız” dedi.

Teknoloji firmaları, çözümlerini kullanan perakendecilerle birlikte sahnede

Tüm gün sürecek “4’üncü Perakende Teknolojileri Konferansı”nın merak uyandıran oturumlardan biri de “Çözüm Oturumları” olacak. Perakende sektörünün dijital yolculuğu, bu yönde geliştirilen çözümlerin yanı sıra gelecek çözümlerinin de anlatılacağı 3 ayrı çözüm oturumda perakendeye özel 10 ayrı teknoloji çözümü anlatılacak.

Teknoloji firmaları ödüllendirilecek

Diğer yandan her yıl yenilikçi ve motivasyon gücü yüksek projeler üreten KMD, PE-TEK Perakende Teknolojileri Ödülleri’ni organize etti. Türkiye’de perakende sektörü için geliştirilen en yenilikçi projeleri ödüllendirmenin yanı sıra uluslararası arenada da tanıtmaya odaklanan PE-TEK Perakende Teknolojileri Ödülleri’nin kazanan isimleri konferans sırasında açıklanacak. “En İyi Teknoloji Çözümü Ödülü”, perakende işletmelerinin stoklarını kontrol etmelerine, ödeme sistemlerini geliştirmelerine, satışlarını artırmalarına, müşteri hizmetlerini geliştirmelerine, süreçlerini yönetmelerine yardımcı olan, perakende teknolojilerindeki yenilikleri içeren programlar-yazılımlar, uygulamalar ve bu çözümleri geliştiren teknoloji çözüm ortaklarına verilecek. 2012 yılında kurulan KMD, gıda ve hazır giyim kategorileri dışında kalan modern perakende kategorilerinin temsilcisi konumunda ve 70 milyar TL’lik ciroyu temsil eden üye yapısına sahip. 5 bini aşkın satış noktasında 135 bin kişiye istihdam oluşturan bu üye yapısıyla KMD, Türkiye’de perakende sektörünün önemli derneklerinden biri olarak kabul ediliyor.

"Bilgi, fikir ve tecrübe paylaşımında bulunmaya devam edeceğiz"

KMD Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, ilk 5 yılda önemli işlere imza atıldığının altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Kayıtlı, kurallı organize ve modern perakendeciliğin, ülke ekonomisi içindeki payını artırmaya doğrudan katkıda bulunan KMD, ilerleyen dönemde de belirlenmiş hedefler doğrultusunda adım atmanın yanı sıra yeni nesil perakendeciliği odağına alacak. Sektörün güncel konularının yanı sıra geleceğine ilişkin de çalışmalar yapmayı sürdürürken, önümüzdeki yılların trendlerine sektör olarak nasıl uyum sağlayacağımıza ilişkin faaliyetlerimizi üyelerimizin katkılarıyla ileriye taşıyacağımıza gönülden inanıyorum. Türkiye’deki yatırım potansiyelinin artmasına yardımcı olmayı hedeflerken, temsil ettiğimiz kategorilerin uluslararası temsilci kuruluşları ile karşılıklı bilgi, fikir ve tecrübe paylaşımında bulunmaya devam edeceğiz."

Bu sene Perakende Teknolojileri Konferansı’nın dördüncüsünü düzenleyecek olan KMD, mevzuat çalışmaları, eğitim-istihdam projeleri ve sektöre fayda sağlayacak birçok kurumsal işbirliği ile üyeleri ve sektörün gelişimi için faaliyetlerini sürdürüyor.