Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Montreal seferini yapan uçağında kalkıştan kısa bir süre yolculardan birinin rahatsızlanması üzerine uçak İstanbul’a geri dönme kararı aldı. Marmara Denizi üzerinde tur atarak yakıt harcayan uçak, uygun iniş ağırlığına ulaşınca Atatürk Havalimanı’na iniş gerçekleştirecek.

Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Kanada’nın Montreal şehrine gitmek üzere 253 yolcusuyla saat 15.33’te Atatürk Havalimanı’ndan kalkan TK35 sefer sayılı Airbus A330 tipi tarifeli uçağında kalkıştan kısa bir süre sonra yolculardan biri rahatsızlandı. Epilepsi rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen 16 yaşındaki yolcunun kalkıştan bir süre sonra baygınlık geçirmesi üzerine, uçakta bulunan bir doktor müdahalede bulundu. Uçağın pilotu ise kalktığı meydan olan Atatürk Havalimanı’na dönme kararı aldı.

İniş ağırlığına ulaşmak için havada tur atarak yakıt harcıyor

3 saatten uzun süredir Marmara Denizi üzerinde tur atan uçak, uygun iniş ağırlığına ulaşabilmek için yakıt harcamaya devam ediyor. Birkaç saat daha havada tur atması beklenen TC-JOA kuyruk tescilli uçağın uygun ağırlığa ulaşması akabinde Atatürk Havalimanı’na iniş gerçekleştirecek.