İZMİR (AA) - TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliğine seçilen CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Urla ilçesinde ziyarete gittiği Roman mahallesinde coşkuyla karşılandı.

Çoğunlukla Romanların yaşadığı Sıra Mahallesi'ne "TBMM 011" plakalı makam aracıyla giden Purçu'yu karşılayan vatandaşlar, davul zurna çalıp, dans etti.

Makam aracına çiçekler atılan Purçu ve beraberindeki CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile partililer, naylon baraka, çadır ve briket kulübelerden oluşan mahalleyi gezdi, vatandaşlarla sohbet etti.

Urla Roman Kültürü Sosyal Dayanışma ve Halk Oyunları Derneği önüne kurulan kürsüden mahalle halkına hitap eden Purçu, ilk kez Roman kökenli birinin milletvekili seçildiğini belirtti.

TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliğine de seçilmesiyle tarih yazdıklarını ifade eden Purçu'nun konuşması, sık sık destek sloganlarıyla kesildi. Purçu, kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Naylon barakalarda, çadırda büyüdüm. Yağmur yağınca çadırımızın içinden su akardı. Annem babamın iki sepet satmasıyla bir şeyler yiyebilirdik. Ne olursa olsun ülkemize sevgimizi esirgemedik. Kamu yönetimi okudum. Kaymakam olamadım ama en şerefli makamlardan birine geldim. Dünyanın dört yanından 'CHP bunu nasıl yaptı' diye tebrikler yağıyor. Artık sahipsiz değilsiniz."

"Çocuklarımızı okutalım, erken evlendirmeyelim" tavsiyesinde bulunan Purçu, "İlkokulda, okumaya, ülkemize, milletimize, halkımıza hizmet etmeye karar verdim. Evlendirmeye çalıştılar, evden kaçtım. Mum ışığında ders yaptım, ayakkabısız kaldım, annemin terliğini giydim ama okula gitmekten vazgeçmedim. Siz okutun, çocuğunuzun önü açılır" diye konuştu.

Purçu, görüştüğü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "bölgede gerçekleştirilecek kentsel dönüşümle mahalle sakinlerinin barınma sorununun yakın zamanda çözüleceğini" açıkladığını dile getirdi.

CHP Grup Başkanvekili Gök de Romanların ülkenin eşit yurttaşları olduğuna değinerek, "Özcan Purçu'nun içinde bulunduğu kırmızı plakalı araba, ananızın ak sütü gibi size helal olsun. Türkiye'de yaşayanları ayrım yapmadan bağrımıza daha çok basmaya çalışacağız" dedi.

- Makam aracı, Urla Belediye Başkanı Uyar'a çarptı

Bu arada, Purçu'nun makam aracı, karşılama sırasında Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'a çarptı.

Kontrol amacıyla hastaneye götürülen Uyar, etkinlik sona ermeden alana döndü. Mahalle halkına hitap eden Uyar, bacağında ufak ezilme tespit edildiğini bildirdi.

Uyar, mahallede birçok sosyal projeyi hayata geçirmelerine rağmen en büyük problemin barınma olduğuna dikkati çekti.

Büyük kısmı belediyeye ait yaklaşık 17 dönümlük alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yerinde dönüşüm gerçekleştireceklerini belirten Uyar, mahalle sakinlerinin bir yıl sonra yapılacak evlerde oturmasını hedeflediklerini dile getirdi.

Öte yandan, ziyarette Purçu, mahalle sakinleriyle fotoğraf da çektirdi.