Talas Belediyesi, Kayseri Erciyes A.Ş’nin davetlisi olarak Kayseri’ye gelen Rus sosyal medya fenomenlerini Talas’ta ağırlayarak ilçeyi gezdirdi.

Tarihi ve kültürel güzellikleri kendi ülkelerinde tanıtmak için Kayseri’ye gelen Rusya’da en çok takip edilen sosyal medya fenomenleri Talas’ın tarihi mekanlarını turlayarak fotoğrafladıkları güzellikleri sosyal medya hesaplarında takipçilerine sundu.

Talas’ın tarihi ve turistik yerlerini gezen fenomen Ruslar Kayseri’yi ve Talas’ı çok sevdiklerini söyleyerek özel olarak da gelip gezeceklerini belirttiler. Talas’ı gezdikten sonra Talas hakkında değerlendirmede bulunan fenomenler şunları söyledi:

"Buraya gelme amacımız ne tanıtabiliriz, buranın kültürü nasıl, geleneksel olarak neleri var?’ onları öğrenmek için geldik. Amacımız, Rusya’daki vatandaşlara buraya gelip ne yapabileceklerini ve nereleri görmesi gerektiğini söylemek. Güzel yerleri öğrenmek için geldik. Kayseri sakin çok güzel bir şehir. Talas güzel bir şehir, çok beğendik. Milleti çok sakin. Güzel manzaraları olan bir yer. Böyle manzaralar bizim ülkemizde yok. Bizim gelme amacımız buraya gelip buranın güzelliklerini görmek. Ben Gürcistanlıyım. Bizimde Gürcistan’da güzel yerlerimiz var. Ama buranın güzelliği tamamen başka. Daha önce İstanbul’u görmüştüm ama sonunda Türkiye’yi gezmek için karar verdim. Bizler burada Talas’ın tarihini öğrendik. Ben tarihi çok sevdiğim için tarihe ilgi duyuyorum. Tarihle ilgili bilgileri öğrenmek istiyorum. Talas’ta olmaktan mutluyuz."