Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla süren Sabancı ile Bağlıca Bulvarlarını birbirine bağlayacak 4,5 kilometrelik bulvarın Kasım ayı ortasında bitirilmesi hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin şehrin dört bir tarafında sürdürdüğü yeni yol açım ve yenileme çalışmaları son sürat devam ediyor. Başkent trafiğinin daha da rahatlatılması amacıyla onlarca ayrı noktada sürdürülen çalışmalarda, Eskişehir yolu ile Bağlıca Bulvarı’na büyük rahatlık kazandırması planlanan 4,5 kilometrelik Sabancı-Bağlıca bağlantı yolunda asfalt serimine başlandı. Bulvarda, kaldırım ve bariyer çalışmalarına da önümüzdeki hafta başlanacak. Nüfus yoğunluğu her geçen gün artan Bağlıca bölgesine ulaşımın Eskişehir yoluna alternatif olarak hazırlanan Sabancı Bulvarı’nın devamından Zırhlı Birlik Tümen Komutanlığı içerisinden geçen ve Bağlıca Bulvarı’na bağlanan 4,5 kilometrelik yol, 50 metre genişliğinde emniyet şeritleriyle birlikte 5 gidiş 5 geliş olacak.

Sabancı Bulvarı’nın sonundan başlayan ve yonca kavşakla mevcut yollara adapte olacak yeni bulvarda toplam 6 adet sanat yapısı bulunduğunu kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, “Bu sanat yapılarının 4 tanesinde betonarme ve kiriş imalatları devam ederken, 2 tane sanat yapısında ise çalışmalarımızı tamamladık. Ayrıca asfalt serimine de başladık. Kaldırım ve bariyerlerin yerleştirilmesine de bu hafta itibariyle başlayacağız” dedi.

Bulvarda yol yapım çalışmalarının kazı ve dolgu olarak bitme aşamasına geldiğini, yağmur suyu imalatlarının da tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Üçpınar, yol üzerindeki biten ve yapımı süren sanat yapılarına ilişkin de şunları söyledi:

“Devlet kurumlarının yeni bulvara bağlantısını sağlayacak iki açıklıklı bir katlı kavşak, yapılmakta olan bulvarı kesen derenin üstünden geçişi sağlayacak 40 metre uzunluğunda bir köprü, kuzey ve güney bölgelerini bağlayacak uzunlukları 35 ve 48 metre olan iki adet altgeçit, Eskişehir Bulvarı’ndan (Anse Kavşağı tarafı) Bağlıca’ya gidecekler için 80 metre uzunluğunda üç açıklı bir ‘U’ dönüş köprüsü ve yeni bulvardan Eskişehir yoluna dönmek isteyenler için de 60 metre uzunluğunda altgeçit ‘U’ dönüşü.”

“Hedef Kasım ayı ortası”

Bölge trafiğine büyük rahatlık kazandıracak olan yeni bulvarın yapım çalışmalarının belirli aşamalardan geçtiğini ve bu yüzden de sürekli sarkmalar yaşandığını anlatan Üçpınar, “İzinler, protokol ve yapım sırasında karşılaşılan sorunlar nedeniyle inşaat süresinde biraz uzama yaşadık. Ama şu anda hızla ilerliyoruz. İnşallah yolu Kasım ayı ortasında hizmete açmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.