Antalya’nın Manavgat ilçesinde polisin gerçekleştirdiği denetimlerde sahte plaka kullandığı belirlenen 2 otel servisi trafikten geçici olarak men edildi.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri otel servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Manavgat’ın değişik noktalarında gerçekleştirilen denetimlerde 180 araç kontrol edilirken 2 servis aracının çekme plakalı olduğu belirlendi. Motorlu Taşıtlar Vergisi ve yıllık 10 bin lirayı bulan trafik sigortası ücreti ödememek için Vergi Dairesi ve Trafik Denetleme Büro Amirliğine yapılan başvuruların ardından araçların plakalarını çekme plakaya dönüştürdüğü, bu plakanın herhangi bir araçta kullanılamayacağını belirtildi.

Yetkililer, "Denetimler sırasında araçlardan bir tanesi seyir halinde diğer araç ise park halinde ele geçirildi. Seyir halindeki araca Karayolları Kanununa istinaden 10 bin TL para cezasının yanı sıra resmi evrakta sahtecilikten işlem gerçekleştirilirken gerçek plakasını takıp resmi işlemlerini halledinceye kadar geçici olarak trafikten men edildi. İkinci araç ise hareket halinde olmadığı için resmi evrakta sahtecilikten işlem gerçekleştirildi ve resmi işlemlerini halledinceye kadar geçici olarak trafikten men edildi. Denetim yapılan diğer servis araçlarında ise önemli bir eksiğe rastlanmamıştır. Denetimlerimiz aralıksız sürecektir" dedi.