Murat Dağıstanlı Başkanlığı’ndaki Salihli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasının düzenlediği “Ulaşımda birlik ve beraberlik” toplantısı Bizim Ev Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Salihli Mahalleri Toplu Kara Yolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Samet Balgönül, kendilerini tek çatı altında toplayıp, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Murat Dağıstanlı’ya teşekkür etti. Kooperatifler olarak bugüne kadar farklı güzergahlarda çalıştıklarını ifade eden Balgönül, “Yolcu taşımacılığında yapılan değişim ve dönüşüm ile onun arabası dolu gitti, ben boş gittim, o iki dakika geç kalktı, bir sefer fazla yaptı sıkıntıları son buldu. Artık kooperatifimizin ve havuzumuzun güçlenmesi için, gayret ve çabayı birlikte göstermek zorundayız” dedi.

Salihli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Murat Dağıstanlı da birlik ve beraberliğin sağlanarak, birbirlerine kenetlenmek amacıyla bu kahvaltıyı düzenlediklerini söyleyerek, Salihli’de ulaşımda dönüşüm projesinin sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirtti. Dağıstanlı, “Bizlere her zaman destek olan başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere bu süreçte bizi yalnız bırakmayan Salihli Belediye Başkanımız Zeki Kayda ile Büyükşehir Ulaşım Dairesi Başkanımız Mümin Deniz’e ve kooperatif başkanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise göreve geldiği günden itibaren hazırladığı tüm projelerde Salihli’nin menfaatlerini gözeterek çalışmalar yaptığını söyledi. Salihli halkına verdiği hizmet sözü nedeniyle Belediye Başkanlığı görevinde geçen 3,5 yıllık sürede 1 gün bile izin kullanmadığını kaydeden Başkan Kayda, “Sizlerle birlikte Salihli’ye hizmet etmek çok güzel. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün başkanlığında Salihli’deki ulaşımda dönüşüm projemiz tamamlandı. Hem şehir içi hem de mahalleler arasında yapılan toplu taşıma hizmete kazandırılan yeni araçlarla birlikte modernleşti. Hiçbir değişim sancısız olmaz. Çünkü alışkanlıkları değiştirmek zordur. Büyükşehir’in başlattığı ulaşımda dönüşüm projesinde ben taşıma kooperatifleri ile Büyükşehir arasında aracılık görevini üstlenerek sizlerin haklarını savundum. Şimdi görüyorum ki, Salihli ulaşımında birlik ve beraberlik sağlandı. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, Ulaşım Dairesi Başkanı Mümin Deniz’e, Salihli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Murat Dağıstanlı ile tüm taşıma kooperatifleri başkanlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıya, Belediye Başkanı Zeki Kayda, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Süreyya Karaoğlu ve İbrahim Karaca, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, Salihli Güven Turizm Başkanı Ahmet Manav ve yönetimi, Öz Salihli Turizm Başkanı Avkan Gülbağca ve yönetimi, S.S. Salihli Mahalleleri Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Samet Balgönül ve yönetimi, S.S. Salihli Umum Servis Araçları Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Ayşe Ünal ve yönetimi ile S.S.24 Nolu Şehiriçi Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri katıldı.