Özellikle genç girişimciler kendi işlerini kurmaya daha çok meyilli oldukları için ofis konusu da bu noktada ilk ve en önemli etken olarak karşımıza çıkar. Çünkü iş kurmak isteyenler için ilk aşamada ortaya çıkan en büyük masraf kalemi ofis kiralama ve açma aşamasında olmaktadır.

Nasıl Ofis Açılır?

İş kurmak isteyenlerin hem vergi daireleri hem de diğer resmi mercilerin istekleri doğrultusunda bir ofis açmaları zorunludur. Bu eskiden beri bir iş yeri kiralamak şeklinde yapılsa da artık günümüzde home-ofis, sanal ofis ve hazır ofis gibi hizmetlerin ve sektörlerin ortaya çıkması bu işlerin kolaylaşmasına yardımcı olmuştur. Artık ofis açılması için fiziki bir mekan gereksinimi yoktur ve birçok çalışma türüne göre ofis türleri ortaya çıkmıştır.

Sanal Ofis Nedir? Faydaları nelerdir?

Sanal ofis aslında sizin sahip olduğunuz ve fiziki olarak sürekli kullanılan bir ofis olmayıp yasal olarak bir adres, posta gibi şeylerin alınması ve sekreterlik hizmetinin sunulduğu ofis türüdür. Ülkemizde oturduğunuz ev veya kiralık bir ofis veya sanal ofis de olsa bir adres bildirilmesi yeterli olduğundan sanal ofis yasal bir ofis olup korkulmaması gereken bir hizmettir.

Ancak sanal ofis her türlü iş yapacak kişiler için uygun olmayabilmektedir. Örneğin mali müşavirler veya bazı odalara bağlı çalışmak zorunda olanlar yönetmelikleri gereği aynı ofisi tek başlarına kullanma zorunluluğu olduğundan sanal ofis kullanma gibi bir şansları yoktur.
Sanal ofis kiralamanın en büyük faydası maliyetinin çok çok düşük olmasıdır. Anlaşmada hangi hizmetlerin alınıp alınmayacağına karar verebileceğinizden kendinize göre kriterleri belirleyerek gereksiz hizmetleri almazsınız. Tek bir ödeme yaparak ofis kurma masraflarından, elektrik ve su gibi genel gider faturalarından ve diğer giderlerden kurtulmuş olursunuz.

Bunun yanında sanal ofis hizmetleri genellikle çok nitelikli ve prestijli ofislerde verildiği için misafirleriniz için tam donanımlı bir ofiste toplantı yapma imkanına sahip olursunuz. Sanal ofisin tek olumsuz tarafı sık sık misafiriniz gelmesi gereken bir iş yapıyorsanız veya sürekli olarak bir ofis kullanma gerekliliğiniz var ise bu hizmeti kullanmanız mümkün değildir.