Kütahya’daki bir anaokulunda eğitim-öğretim gören öğrenciler, ’değerler eğitimi, saygı’ kapsamında, caminin alt katında bulunan dernek odasında mahalle sakini yaşlılarla bir araya geldi.

Kütahya Nene Hatun Anaokulu’nda öğrenim gören yaklaşık 25 kişilik öğrenci grubu, okulda yürütülen, ’Değerler Eğitimi’ projesi kapsamında yer alan ’saygı’ eğitimi çerçevesinde, Fatih Mahallesi’nde Güldibi Caminin dernek odasında, mahalle sakini yaşlıları ziyaret etti. Beraberinde çeşitli hediyeler de getiren minik öğrenciler ellerini öptükleri yaşlılara hediyelerini takdim ettiler.

Proje ve ziyaret hakkında bilgi veren Okul Müdürü Güler Tonga, 2017-2018 eğitim öğretim yılının projelerinden birinin de değerler eğitimi olduğunu kapsamında yer alan ’saygı’ teması ile büyüklere ziyaretlerde bulunduklarını belirtti. Tonga, "Biz kurum olarak öğretimden ziyade eğitimi önemsiyoruz. Eğitim anaokulunda daha önemli. Bunun yanında ahlaki gelişime önem veriyoruz. Bu nedenle değerler eğitimini yoğun bir şekilde her ay farklı bir konu başlığıyla işlemeye çalışıyoruz. Bu ay ki değerimiz de ’saygı’, bu kapsamda bugün Güldibi camimizde mahalle sakini dedelerimizi ziyarete geldik. Çocuklarımız dedelerimizle kahvaltı yapacaklar, birlikte vakit geçirecekler. Onlara, yanlarında getirdikleri küçük hediyeleri verecekler" diye konuştu.

Düzenlenen organizasyonda görev almanın kendisini son derece mutlu ettiğini ifade eden Fatih Mahallesi Muhtarı Nurcan Duygu da, "Mahallemizde bulunan Güldibi camimizde çok güzel bir ortamımız var. Çocuklarımızı burada ağırlamaktan oldukça mutluyuz. Biz çocuklarımıza saygı, sevgiyi ne kadar anlatsak da bunun yanında bir de bunu göstermek lazım. Çocuklarımız dedelerin elini öpsün, dedeler de onların başını okşasın, niyetiyle bunu gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu anlamda verimli oluruz. Daha güzel işlerde çocuklarımıza önderlik yaparız" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri yaşlılar ve öğrenciler de yapılan etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Daha sonra minik öğrenciler cami cemaati ile birlikte İstiklal Marşını ve yemek duasını okudu.

Etkinlik, öğrenci annelerinin hazırladığı yiyeceklerle kahvaltı yapılmasının ardından sona erdi. (HCA-EFE)