Bursa’nın Gürsu Belediyesi, şehit polis Salih Parça’nın ismini verdiği park ve çeşmeyi hizmete açtı.

Gürsu Belediyesi, farklı projelerle ilçeye değer katarken, şehitlerin isimlerini de yaşatmaya devam ediyor. Çöpten yılda 2 milyon kâr eden Gürsu Belediyesi, kendi imkanlarıyla çocukların gönüllerince eğlenebileceği, koşup top oynayabileceği alanlara park yapmak için çaba harcıyor. Belediye personelinin yaptığı çevre düzenlemesi ve oyun aletleri ile tasarruf sağlandığını ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Burs park ile birlikte 8 yeni park ve 4 parkın revizyonu için ihaleye çıkmıştık. 250 bin liradan çıkılan ihaleye kimse başvuruda bulunmadı. Biz de kendi imkanlarımızla 100 bin liraya mal ettik. Bütün parklara şehitlerimizin adını vermeye çalışıyoruz. Bu parka şehit polis Salih Hüseyin Parça’nın ismini verdik. Şehidimizin babasına sorduğumuzda ise çeşme yapılmasını istedi. Biz de evinin karşısına bir çeşme yaptırdık. İnşallah su içen herkes şehidimiz için bir dua eder. Parkımız ve çeşmemiz herkese hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç ise, “Parkın açılışında emeklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bu parkta oynayan çocuklarımızdan vatanına milletine sahip çıkan gençler yetişecektir. Bir anne baba için ise en güzel duygulardan bir tanesi de budur” dedi.

Daha sonra dualar eşliğinde açılan park protokol mensupları tarafından gezildi. Çocuklar ise gönüllerince eğlenmenin tadını çıkardı.